[]

kanada vs almanya

yaş gelmiş 30'a. okula kayıt olup, 2 sene sonunda full time iş bakıyor olacağım. siz hangisini tercih ederdiniz?

kanada
ingilizce , fransızca + (iki dili de konusabiliyorum)
topluma entegrasyon +
maaşlar yüksek +

izin süreleri az -
türkiyeden uzak -

almanya
türkiyeye yakın +
tanıdık kültür +

almanya öğrenmek -
ırkcılık ve entegrasyon sıkıntısı -

 
Ben almanyada yasiyorum, irkcilik cok nadir bence suan suriyeli kisilere karsi irkcilik var sadece...
Yillik izin almanyada kanunen 24 den fazla olmasi gerek cogu yer 28 30 veriyor. Aralarda da milli ve dini bayramlar varbunlara izin almak gerekmiyor. Almanyadan Türkiyeye 3 saat ucak ile... o da avantajli.
Türk vatandaslari cok almanyada oda bir avantaj... hangi sektör de calisacaksiniz ?
  • samiabi19  (10.08.19 16:14:41) 
bu zamana kadar yonetim danısmanlıgı yaptım. bundan sonra muhtemelen finans alanında calısacağım (business analyt vs)


  • monicapp  (10.08.19 16:15:51) 
Maaş lar fena deyil o sektörde. Sizi gayet memnun birakir almanya o konuda. Isci haklari da benim bildim almanyada kanadaya bakarak daha iyi.
Almanyada kalsan sende 3-4 defa felan türkiyeye gelme firsatin olur. Benim esim öyle yapiyor.

  • samiabi19  (10.08.19 16:19:26) 
almanya'da beyaz yakaya karsi irkcilik olduguna inanmiyorum pek, almanca ogrenmek disinda kanada'dan cok artisi var bence, en basitinden uzun yillik izin ve yakinlik ozellikle aileler yaslandikca cok onemli oluyor. almanya diyorum.


  • songforsomeone  (10.08.19 16:36:39) 
dilini ana diline yakın konuşabildiğim yeri seçerdim. ve açıkçası ben öyle seçtim.

mesafe falan geç bunları. almanyadaki türklerle de bir ortak noktan olacağını sanmıyorum. ingilteredekiler hakkında bir yazı yazmıştım 3-5 duyuru önce bulabilirsen bakarsın. kısaca türkten uzak dur.

kanada çok çekici geliyor. soğuk problem olabilir.
  • ozdek  (10.08.19 17:04:10) 
Portekizde yaşıyorum. Cocugum kanadada yetissin isterim.


  • hepbiarayisicinde  (10.08.19 19:47:26) 
2 sene sonra isi TR'de mi o ulkede mi bakiyo olucaksin?

Mesafesi disinda Kanada cok daha iyi bi secenek gibi. Ama atlayip bi kac saatte TR'de olmak (veya olabiliyo olmak) benim icin daha onemli bi kriter.

Bi kac sene sonra (8?) eger Alman vatandasi olabilirsen zaten AB'de istedigin yerde yasarsin/ calisirsin. Illa Almanya'ya bagimli olmana da gerek kalmaz.

Almanca ogrenmeyi de (evet zaten iki yabanci dil bildikten sonra ucuncuyu ogrenmek biraz bayiyor ama..) kendine katacagin bir arti olarak dusun derim.
  • lamartin  (10.08.19 19:51:42) 
kesinlikle almanya. sebeplerini yazmak çok uzun sürer ama detaylı araştırma yaptığında göreceksin.


  • night train  (10.08.19 19:52:29) 
msj attim


  • cooperr  (03.09.19 21:56:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.