[]

Gezi Sorusu - İzmirlilere

Efendim merhaba, eşimle İzmir seyahati planladık. Hayatımızda hiç İzmir'e gitmedik. Bilmiyoruz. Sorularımız şunlar, yanıtlarsanız seviniriz:

1-Öncelikle öğretmen olduğumuz için Öğretmenevinde kalmak istiyoruz. En merkezi öğretmenevi nerededir? Her yere yakın (arabasız olacağız) bir tane tavsiye eder misiniz?

2- Çeşme yarımadasını ve Alaçatı'yı gezmek istiyoruz, oraya nasıl gidebiliriz?

3- Şirince ve Efes uzak mı olur?

4- Kültür seyahatinden hoşlanan insanlarız, nereleri tavsiye edersiniz?

hürmetler...

 
1- Manavkuyu’daki Bornova Öğretmenevi’nden şehir merkezindeki hemen her yere aktarmasız veya 1 aktarmayla gidebilirsiniz. Etrafında bir çok çeşit restoran seçeneği de var. Gayet nezih bir semttedir.

2- Çeşme’ye ister otogar üzerinden, ister Metro son duraktan Urla otobüslerine binip, Urla’dan da Çeşme otobüsüne aktarma yaparak (en çetrefillisi), ister Fahrettin Altay’dan kalkan Çeşme minibüslerine binerek, isterseniz İzban ile havalimanına gelip Çeşme’ye giden Havaş’lara binerek ulaşabilirsiniz. Alaçatı’ya Çeşme’den ayrıca geçersiniz.

3- Şirince ve Efes’e ulaşım Çeşme’den daha kolay. İzban’ın sitesinden tren saatlerine bakın. Tepeköy’de inip Selçuk trenine geçeceksiniz, birinde inerken ötekine binebileceğiniz saate göre ayarlarsınız. Selçuk merkezden Şirince minibüsleri kalkıyor. Efes’e bir ara minibüs yoktu ama artık olması lazım.

4- Selçuk’a gitmişken Meryem Ana’ya da uğrayın. Dostlar Fırını’nda boyoz, Çeşme’de kumru (tercihen Hikmet) Kemeraltı Mennan’da karadutlu dondurma gibi sembol lezzetlerin tadına bakın. Zeytinyağlı Ege mutfağı yemekleri yapan yerler var ama sembolleşmiş bir yer yok. Asansör görülebilir ama manzara dışında bir şey vaat etmiyor. Kızlarağası Hanı görülebilir, orta bahçesinde kahve içilebilir.
  • phoarbix  (10.08.19 13:50:56) 
Efese bu havada gitmeyin, kül olursunuz.


  • anarsika  (10.08.19 16:52:13) 
1- Bu mevsimde İzmir'de öğretmenevinde yer bulmanız çok çok çok zor.


  • lancelot du lac  (10.08.19 20:42:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.