[]

külot vs bikini?

ciddi anlamda bana birisi bu ikisi arasındaki farkı anlatabilir mi? birini giyip dışarı çıkınca rezil olunuyor diğeri ile sahilde hava atılıyor. kumaş kalitesi ya da ne bileyim daha fazla bölgeyi mi kapatıyor? gerçekten amacım makara yapmak değil merak ettiğimden soruyorum




 
külot: iç çamaşırı
bikini: güneşlenme kıyafeti

  • dafuq  (09.08.19 21:51:13) 
her kıyafeti her yerde giyemezsiniz hocam. plaja takım elbiseyle gitmek ne kadar absürtse bikiniyle dışarı çıkmak da o kadar absürt olur. zaten plajdaki bikini görüntüsünden rahatsız olacak kesim pek akdeniz'de ege'de öyle yerlere tatile gitmez. muhafazakar otellerde kalırlar ya da daha kuytu köşede takılırlar.


  • black holes in the sky  (09.08.19 21:56:02) 
biri pamuklu, diğeri naylon değil mi?


  • lostys  (09.08.19 21:59:44) 
bence arkadaşın anlatmaya çalıştığı;
kadınlar bikiniyle hiç çekinmeden durabiliyorken,
iç çamaşırı ile görülmekten çekinmelerinin sebebi ne olacaktı. ikisinin arasındaki tek şey kumaş farkı.
  • nahtoderfahrung  (09.08.19 22:02:41) 
nahtoderfahrung soruyu güzel açıklamış.

bence de burda bi saçmalık var zaten. normalde aman oram görünmesin buram açılmasın diye yırtınan tipler 3/4 çıplak geziyor plajda. bana da garip geliyor şahsen ve bunun mantıklı açıklaması da plaja takımla gitmek absürt ama herkes çıplak olduğu için sorun yok değil. ha zaten normal vakitte de böyle endişeleri olmayanlara sözüm yok.
  • mehmed resad  (09.08.19 22:06:57) 
Davranisi belirleyen en onemli sey mekan ve zamandir.


  • rn  (09.08.19 22:10:24) 
Üstteki arkadaşlar soruyu anlamamışlar... ikisi arasında bir fark yok. Aynı ürün, bikinilerin çoğunda astar var cameltoe olmasın diye, iç çamaşırlarının çoğunda yok. Onun dışında aynı. Yani iç çamaşırıyla plajda bütün radarlar aktif olur. Takım elbiseyle plaja gitme falan iyice çorba yapmışlar soruyu...


  • Tears of Devil  (09.08.19 22:10:35) 
gençler işin bir de pazarlama yönü var. olaya ticari bakın biraz


  • olaylar olaylar  (09.08.19 23:01:15) 
  • spirit crusher  (09.08.19 23:07:06) 
meselenin özünde toplumsal evrim yatıyor. burada senin külota bakış açını belirleyen de aynı toplum, doğada külot diye bir şey yok neticede. toplumun belirlediği bir şeyi alıp, toplumun belirlediği bir başka şeyle kıyaslayarak saçma diyemezsin, çünkü saçmaysa ikisi de saçmadır, değilse ikisi de değildir.

şöyle bir örnek daha vereyim yukarıdaki arkadaşın söylediğinden hareketle, daha anlaşılır olacak: kadın sokakta, plajda vs.. iç çamaşırıyla olduğunda neden utanıyor? toplumsal nedenlerden, toplum bunun utanç verici olduğunu düşündüğü için. işte aynı toplum ona bikiniyle utanmaması gerektiğini de söylüyor. yani mevzunun kumaşla şunla bunla ilgisi yok, onlar teknik detaylar, mesele toplumdur.
  • night train  (09.08.19 23:10:04 ~ 23:18:45) 
sadece zaman ve mekan. takım elbise ile cafede oturabilir miisn ? evet oturursun kimse bakmaz. peki takım elbise ile plaja gider misin ? herkes bakar mı ? evet bakar. takım elbise bikiniden daha mı utanç verici ya da garip ? giydiğini normal gösteren şey nerede ne zaman giydiğindir.


  • oscar  (10.08.19 00:00:15) 
night train+1

Külodun amacı ve anlamı başka, bikininin amacı ve anlamı başka.
Kadınlar daha çok ya da az yeri göründü diye utanmıyorlar, eğer oluyorlarsa anlama istinaden rahatsız oluyorlar.
  • jimjim  (10.08.19 00:04:05) 
her şey beyinde biter. mesela izole bi ülke olsun burada insanlar doğar doğmaz çıplaklığı sıradan bi şey gibi göstersek bi süre sonra toplumda herkes çıplak gezdiği halde kimse kimseden rahatsız olmaz ya da kimse kimseyi yadırgamaz.

beyin olarak bikini diye bilinç altımıza işliyor ve bikini oluyor. erkek açısından bakacak olursak zaten çok güzel bi hatun görünce bakıyoruz bizim için bikini ya da iç çamaşırı farkı o an olmasa da aynı hatun iç çamaşırı ile daha seksi gelebilir bu da şartlanma ile ilgili.

yani her şeyi biz uyduruyoruz ve her şey kafamızın içinde.

normalde sahildeki çoğu kadın don sütyen dışarı adım dahi atmak istemezken bikini olunca giyip dolaşıyor ve bunun sebebi beynin içinde öyle şartlanmış çünkü herkes.
  • ergenpezeveng  (10.08.19 00:19:52) 
Aynı soru bendimde aklımda


  • kleider  (10.08.19 01:06:31) 
Sanırım bikiniye bir anlam yüklemekten geçiyor.
Erkek bir kadın doğum doktoruna vajina açmak normal ama tanımadığın birine açmak anormal durması gibi düşünüyorum ben

  • enis buyutucu  (10.08.19 02:59:59) 
Seçim de var işin içinde. Plajda bikiniyle gezmeyi seçiyor kadın, öyle istemiş, uygun görmüş haliyle utanmıyor.
Ben bikinimi denerken soyunma kabinine langır lungur girse biri, o zaman da tepki veririm, "amaan nasılsa bikini" deyip geçmem. Çünkü o anda vücudumun herhangi bir kısmının başkaları tarafından görünebilmesini seçmemişim.

Meşrep, meslek, çılgınlık seviyesi, tercih vs nedeniyle sokakta iç çamaşırıyla görünmeyi seçen insan da utanmaz zaten. Veya iç çamaşırımlayken sevgilim/ kardeşim/ doktor görse de utanmam falan filan.
  • sopiro  (10.08.19 10:27:34) 
Özeti topluma uymak. Ama plaj zaten bikini mayo giymeye gönüllü insanların toplandıkları da bir yer. Yani sadece uyum meselesi de değil.

Toplum işyerinde bikini giyse sen de bikini giyeceksin ve muhtemelen sorgulamayacaksın. Kanıtı aşağıdaki vidyoda

youtu.be
  • marsargo  (10.08.19 13:14:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.