[]

Nasil yuksek lisans yapilir?

Bu soru ablam hakkinda.
Kendisi bugun atama sonuclariyla bir kez daha hayal kirikligina ugradi ve artik kariyerinde yon degistirmeye karar verdi. Bir devlet universitesinden dusuk bir ortalamayla mezun olmustu. Gecis notu neyse onu kil payi yakalamisti bagil sistem sag olsun. Yuksek lisansi da hic dusunmuyordu. "Bir daha universite hocalarinin egosu nu cekemem" diyordu. Bir gun belki yurt disinda yapardi , boylece yurt disini da gormus olurdu. Kendi sozlerini naklediyorum. Ama once garanti bir meslek edinmeye calisiyordu. Yuksek lisansin onun cvsine herhangi bir katki yapacagina inanmiyordu. Cunku devlet universitesi nde yuksek lisans yapacak bir ortalamasi yoktu. Parasi neyse kullanip ozel universitede yl yapmak tek yol gibi gorunuyordu. Gel gor ki yuksek lisansta hic gozu olmadigi icin herhangi bir konuya da ilgi duymuyordu. Hala "hocalarin egolari" diye sizlaniyor. Kafasina silah dayanmis gibi. Benim bildigim kadariyla alesten ve ydsden belli bi puan almasi gerek. Bu puanla ozel universitelerin bazi donemler ilan ettigi kontenjanlara gore basvuru yaparak yl derslerine devam ederken bir yandan da calisabilecek. Herhangi bir burs almayacak , bu benim fikrim. Daha bilgili arkadaslarin yardimina ihtiyacimiz var. Son olarak asil hedefi okutman lik yapmak zaten. Okutmanlik da illa ve illa yl istiyor. Bu yuzden cok sizlanarak yuksek lisans yoluna gitmeyi dusunuyor. Tabi bu keyifsizlikle dersleri basararak, tezini 2 yilda tamamlayarak, yuksek lisansini basaracagina inanmiyorum ama bisey soylemiyorum da.



 
herkes okumak zorunda degil. ablan evlensin bir an once aile kursun. daha mutlu olur gibi..


  • cooperr  (09.08.19 18:52:55) 
Herkes okumak zorunda değil.


  • all girls dream  (09.08.19 19:57:46) 
yurtici devlet universitelerine giremeyecek durumda kotu gpai varsa yurtdisinda yl yapmasi daha da zor. ayrica istemiyor istemiyor yapacak bir sey ciksin bari diye yl yapacaksa hic yapmasin, ne alaka?


  • lilyb  (09.08.19 20:07:18) 
"Bir daha universite hocalarinin egosu nu cekemem" gereksiz bir trip. Calissa o zaman "patron egosu cekemem" diyecek. Hayir, niye cekemezsin, baska isin ne?

Atamalar nasil oluyor bilmiyorum ama seneye sansini denemeye devam etsin veya oss'ye girip ise yarar bir sey okusun ve bu sefer adam gibi calisip duzgun ortalama yakalasin.

Biraz zihniyet degisimi gerekli sanki.
  • hot potato  (09.08.19 20:15:19 ~ 21:17:35) 
Basar parayı tezsiz yapar ama neden yapıyor?

Özelde bölümüne uygun stajla başlasın yardırsın
  • marsargo  (09.08.19 21:16:02) 
Yüksek lisans yapınca da bir şey olmuyor. KPSS’ye devam etsin. Bir şekilde o oluyor. İki yüksek lisansla tezle vs uğraşacağına iki sene çalışsa 90 puan alır.


  • cudananin laneti  (09.08.19 22:45:23) 
Okutmanlık da öyle kolay değil ayrıca. Her yüksek lisans yapanı okutman olarak almıyorlar. Çok yüksek ALES ve YDS lazım, üstüne de genelde torpil lazım. Yani bu işlere hiç girmesin


  • cudananin laneti  (09.08.19 22:46:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.