[]

Excel dosyalarını Xml formatına çevirmek

Selamlar;

Excel dosyalarımızı xml'e çevirmek için nasıl bir yöntem önerirsiniz? Online çeviren siteler gördüm ama denemedim. Pek güvenemedim.

2. soru olarak da xml dosyalarını bilgisayarda açabiliyor muyuz? (doğru şekilde çevrilmiş mi çevrilmemiş mi diye emin olabilmek için.)

 
teknik olarak çok zor, xml'in şematik yapısı xls ile oldukça farklı. xml'i notepad ile dahi açabilirsiniz ama çevirme konusu çok başka


  • vladimirdökümov  (09.08.19 11:52:45) 
farklı kaydet dediğinizde xml çıkıyor aslında. işinizi görmez mi? Notepad++ kurup açabilirsiniz


  • kendi helvasını kavuran zombi  (09.08.19 11:55:22) 
" farklı kaydet > Notepad++ ile aç " yöntemini deneyeceğim.

bu arada; excel'deki içeriği kopyalayıp not defterine yapıştırıp, onu da xml yapabilirim, eğer böylesi zor değilse.

ana amacımız; excel'deki içeriği xml olarak kayıt edebilmek. çünkü devletin resmi kurumlarına yüklenmesi gereken datalar bunlar. ve xml istiyorlar.
  • matrix  (09.08.19 12:03:44) 
@matrix sanıyorum konuya çok hakim değilsin. XML, XLS gibi bir format değil, yani XLS dosyasının uzantısını XML yaptım ve bunu göndereyim olmuyor. XML yapısal olarak farklı bir veri seti dosyası. yani excelde satırlar var sütunlar var ve belki formüller vs. neyse, örnek bir XML dosyası şöyledir mesela

<urunadi>Poster</urunadi>
<boyut>50x70</boyut>
<olcubirimi>cm</olcubirimi>
<kagitturu>Kuşe / Parlak</kagitturu>

teknik olarak o exceli nereden alıyorsan ya da nasıl oluşturuyorsan, devletin senden istediğin XML formatına getirmelisin, XLS'i XLSX'i XML formatında kaydederek çözüme ulaşamazsın
  • vladimirdökümov  (09.08.19 12:07:10) 
bu excel'in datasi nereden geliyor? excel'i cevirmek yerine direk database'den xml olarak export yapan bir servisiniz olmasi lazim aslinda. bu ise siz degil IT'cilerin bakmasi gerekiyor gibi.

Dendigi gibi excel ve xml birebir ortusebilecek bir yapi degil. en basta excel'de diger hucrelere bagli verilerin oldugu hucreler varsa xml datasi bozuk olacaktir.
  • crucio  (09.08.19 12:37:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.