[]

Yeni evin eski aidat borcu

Şimdi site içinde yeni bir ev aldım
Evde 3 yıldır kiracı var.
Kiracıdan önceki dönemde site havuzu için malzemeler alınmış.
Bu kiracı aylık aidatlarını düzenli ödüyor ancak
Bahsettiğim havuz malzemeleri borcu yüzünden
Her ay aldığı makbuzda borcu vardır yazısı yazıyormuş

Evi alırken emlakçı dedi ki. O borç eski ev sahibini bağlar.
Sana yada kiracıya ödetemezler. (Kanun varmış. Bilmiyorum ben)

Bu borç kimin borcu ?

 
emlakçı doğru söylemiş. yöneticiler kolaya kaçarak yeni ev sahibinden bir ihtimal verir diyerek istiyorlar.


  • alicandan  (08.08.19 22:56:28) 
benim bildiğim borç evin borcu. ben evi alırken yöneticiye gittik. adam borcunu ödedi. sonra dedim ki başka borç var mı? yok dedi o şekil aldım evi.

sonradan bir de komple siteye bakan bir yönetici vardı sitenin bahçe işlerine bakan adamın SSK ödemelerinde sıkıntı çıktı. SSK ya geriye dönük 500000tl ye yakın borç çıktı ben evi aldıktan 1 ay sonra. tüm evlere böldüler çatır çatır ödüyoruz.
  • ergenpezeveng  (08.08.19 22:57:13) 
  • alicandan  (08.08.19 23:05:27) 
ben site yöneticiliği yaparken, daire satın alacak vatandaş gelip benden aidat ve ortak ısınma gideri borcu yoktur yazısı alıp bankaya öyle gidiyordu (toki).


  • lostys  (08.08.19 23:32:31) 
bir mülke ait tüm borçlar kat malikine aittir. kat maliki borcu ile satınalır. aidatların ödenmesi ise, geleneksel olarak veya sözleşme ile kiracı tarafından ödenir. ancak kiracının ödememesi durumunda kat maliki her türlü sorumludur. kira sözleşmesinde aidatları kiracının ödeyeceğine dair madde olsa bile bu kiracıyı sadece kira tutarı kadarınadan mesul tutar.

yalnız, kiracı veya önceki kat malikini nedeniyle giderlere yapılan katılımın alınabilmesi için, kat malikinin, kiracı ve önceki kat malikinden dava yolu ile rücu hakkı saklıdır.
  • altinci nesil caylak  (09.08.19 09:26:19) 
Başıma geldi. Hallettim. Şöyle:
Eğer borç resmi kurumla alakalı değilse sizden alamazlar. İcra takibi bile gönderirlerse bana ait değildir diye itiraz edersiniz olur biter.
Eğer sgk vs gibi bir kurumdan borç varsa ödemek zorundasınız. Ancak, ödedikten sonra eski kat malikine rücu edebilirsiniz.
Yani eski kat malikinin borcunu devralmıyorsunuz. Ancak resmi kuruma borç varsa ödeme yapıp eski kay malikinden almanız gerekiyor. Diğer türlü size efendim aidat borcu siZe aittir diyenleri takmayın. Aksine aidatları veya gider paylarını tahsil edemedikleri için yönetim sorumludur.
  • mithrilfender  (09.08.19 15:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.