[]

Islak mendili ben icat etmiş olsaydım

Patenini alabilir miydim sizce?
Yani böyle bir ürünün patenti olur mu?



 
Patentini


  • prizmatik  (08.08.19 15:13:06) 
ıslak mendilin tanımını yaptırırlar muhtemelen. şu kadar boyutta mendile şu kadar şu karşımdan katılarak vs gibi bi şeyin patenti olabilir ya da mesela sıcakta uçmayan mendili hala ıslak tutan bi fikrin varsa onunla ilgili patent olabilir. ama ıslak mendilin kendisinin patenti olamaz.


  • ergenpezeveng  (08.08.19 15:40:03) 
Evet alabilirdiniz, mesela buyurun 1988de alınmış bir ıslak mendil patenti.

patents.google.com
  • Haldamir  (08.08.19 15:44:34) 
tuvalet kağıdının patenti var. o zaman bunun da olur diye düşünüyorum. ancak bir davamızda şimdiki biraların üzerindeki alüminyum folyo düşüncesini müvekkil tescil ettirmesine rağmen tuborgun kullanımını engelleyemedik. mahkeme bunun bir buluş olmadığına hükmetti.


  • ground  (08.08.19 16:36:02) 
Islak mendilin ve tuvalet kağıdının patenti varsa neden patent sahibine ödeme yapılmıyor ?


  • prizmatik  (08.08.19 16:45:54) 
@prizmatik, Bir sebebi patentlerin 14-20 sene arasinda degisen bir omru var. Bu sure sonunda gecersiz hale geliyor ve icat eden kisi patent uzerindeki haklarini kaybediyor, bulus halka acik hale geliyor.


  • Haldamir  (08.08.19 17:09:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.