[]

100 dolar buldum

tam da paraya ihtiyaç duyduğum zamanda; arabayı park ettim, hafif rüzgar ile tekerin oraya 100 dolar uçtu geldi, çevreme baktım birisi yerlerde bir şey arıyor. 10 dk falan uzaktan seyrettim cebini karıştırıyor, arabasının kapısını açıp içerisini arıyor, onun düşürdüğüne tam emin değildim ama sonra yanına gittim siz bir şey mi arıyorsunuz dedim evet dedi dolar mı dedim evet dedi böyle kafa salladı suriyelere benziyordu, sordum nerelisn dedim arabia dedi. verdim parayı. iyi mi yaptım parayı kaybeden o muydu bilemedim :) sizce??

yorum sallaması serbest :)


 
ben de geçenlerde 50 tl gördüm yolun kenarında. belki düşüren adam gelip bakar alır diye almadım.


  • the last  (07.08.19 13:30:58) 
iyi yapmışsınız
ben para bulunca alıp löseve bağışlıyorum

  • superb  (07.08.19 13:34:48) 
Sahibi ortalıkta aranırken alıp cebe atmak hırsızlıktan pek farklı değil. Doğru olanı yapmışsınız. Dahası bir şekilde cebinize girer umarım.


  • chicha  (07.08.19 13:42:34) 
İyi yapmışsınız


  • kirmizipilotkalem  (07.08.19 13:43:21) 
iyi yapmissin,

zaten bugun dolar da dusme trendinde, 5 para etmez iyi yapmissin :)
  • exlibris  (07.08.19 13:49:32) 
İyi yapmışsın. Uzaylı da olsa, insan insandır.


  • himmet dayi  (07.08.19 13:51:00) 
İyi yapmışsın. Yalan söylese kekelerdi. Tereddütsüz evet dediyse onundur.


  • enis buyutucu  (07.08.19 14:01:08) 
Selfie çekseydin, en azından ispatın olurdu.

Ben de geçen 500 euro buldum italya’da bir pizzeria’da kızlarla otururken. Pizza servisinin altına yapışmış bir şekilde.

Kasadaki adam cebini yoklayıp duruyordu. Yanına gittim bir şey mi kaybettin diye sordum. Evet dedi. Nerelisin dedim (göçmene benziyordu) Katowice dedi. Sarışın biriydi. Mendil mi kaybettin dedim, hayır bir miktar para dedi. Oğlunun kreş parasıymış. O anda paraya hiç ihtiyacım olmadığı için çıkarıp kendi paramdan bozukluklar halinde 700 küsür euro verdim.

500 euro bulduğumu söylemedim ki iyilik yaptığımı zannetsin. Öyle de oldu. Çok teşekkür etti, fakat kabul edemem dedi. Zorladım biraz nihayet ikna olup bahşiş gibisine kabul etti.

Fakat plot twiste gel:

Ertesi gün 500 euroyu bankamatiğe koyunca sahte olduğunu öğrendim. Daha doğrusu makine iade etti kabul etmedi bir türlü. Acaba dolandırıldım mı diye aklıma geldi. Meğerse öbür adamın kaybettiği para bu değilmiş diye düşünmeye başladım. Zaten kasada duran adamla servisin altındaki 500 euro ne alaka? diye dank etti. O 500 euroyu polisle vs başım belaya girmesin diye yanında kaldığım arkadaşın evinde yaktım. Gerçekten iyi bir taklitmiş ki anlamadım ilk gördüğümde.

Olayın 2 gün sonrasında başka bir italyan arkadaşa durumdan bahsettiğimdeyse bazı bankamatiklerin büyük banknot kabul etmediğini söylemesiyle önce lan acaba? Dedim sonra da amaaan neyse diyerek tatilime kaldığım yerden devam ettim. Başımdan böyle de bir deneyim geçti.

Bu arada İtalyan yemekleri türk yemeklerinin tuzu az hali gibi. O yüzden bana biraz yavan geldi. Damağım ev salçasına alışmış.
  • idexo  (07.08.19 14:02:07) 
Kaç para kaybettin diye sordun mu belki 10 dolar düşürdü sen 100 dolar verdin adama :)


  • laz goril  (07.08.19 14:19:13) 
iyi olmuş para onun belli ki.


  • ergenpezeveng  (07.08.19 15:04:02) 
ne ezilirdi o para. sonuca parayi ucuran kisi bir hata yapip parasina sahip olamamis. cezasini da cekecek o zaman kusura bakmasin kimse.


  • rubisko  (07.08.19 15:51:07) 
iyi yapmışsın. kalbin temizmiş. ben olsam bir yemek ısmarlardım parayı verene.


  • redskull  (07.08.19 16:08:26 ~ 16:08:49) 
İyi yapmışsın alıp yeseydin çok kıskanacaktım ohhh benden enayiler varmış diye çok mutlu oldum sağol


  • glide  (07.08.19 16:11:17) 
valla iyi yapmışsın da en azından adam kendi ağzı ile ‘100 papel kaybettim’ deseydi keşke. mevcut durumda bana biraz ilyas salman ve şener şen repliği hatırlatıyor; ‘ yav kayınço senin gibi enayiler olmasa bizim halimiz nice olur’


  • everythingok  (07.08.19 21:54:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.