[]

30-40-50-65 bin TL lik bir araba

selam sevgili araç severler.

uzun yazmamaya çalışacağım, direneceğim.

öncelikli sorum şu; ne kadarlık bir araba almalıyım?

30 bin tl nakit param var. onun dışında 60 bin tl civarı dolar ve altınım var. (kendi kendimi fişliyormuşum gibi hissettim)

dolar da kardayım. ama bozdurmak istemiyorum. biraz düştü çünkü. kredi çekip hızla kapatabilirim.

eski arabam twingo ydu. 19 yaşında genç bir delikanlı. 206 ya binince bile yarış arabasına binmiş gibi hissediyorum. bi kere golf e bindim uzay arabası filan gibi gelmişti.

araba işine çok para harcamak istemiyorum. ama biraz açık olmak gerekirse gösterişli bir araba almak istiyorum.

daha önce bir proje görüşmesi için bir şirkete gittim. adamlar bizim tiviciği görünce, gülüp, sizin mi diye sordular.
ne münasebet, oda bir birey ve kendi kimliği ve kişiliği var sadece ruhsatı bende dedim. işi vermediler.

artık hangi arabayı alsam ondan çok daha fazla yakıt tüketecek. vergisi çok olacak. parçası pahalı olacak. hatta elli bin yüz bin küsüratsız sayılarda bakım yaptırmak gerekecek, üzüleceğim, belki hasta olacağım. her motor yağı değişiminde her benzinlikte onu arayacak gözlerim. her korna sesine irkileceğim. kalbim bir egzozun boşluğuna sıkışacak ve bir daha hiç bir farla göz göze gelemeyeceğim.

şaka maka içim yanıyor. belki başrol değildi ama gerçekten çok delikanlı bir yan roldü. bir keresinde apandistim patladığında beni hastaneye yetiştirdi. tabii ben sürüyordum da, yinede o da sürülüyordu, ses etmeden gidiyordu, hayatımı kurtardı.

ikonik bir araba almayı düşünüyorum dostlarım. hem hafif zengin arabası gibi durur, iş görüşmelerinde filan varlıklı gösterir hemde ben böyle arabalara çok meraklıyım yaaa tarzı verir.

aklımda fiat 500, mini cooper, mito gibi arabalar var. aslında audi a1 alabilecek param olsa onu alıp, a3 çok büyük ya bu en süperi, o kasaya motor düşük geliyor diye geyikte yapmak isterim ama pahalı.

citroen c1 ya da peugeout(inşallah böyle yazılıyordur) 107 gibi arabalarda olabilirdi ama onlarda çok masraf çıkarır kesin.

yeni kasa c3 ya da renault captur da olabilir. hatta 70 bine filan minicooper countryman filan bile olabilir.
ama çok masraflı mı olur bilmiyorum.

ev iş arası 3-4 kilometre. hep kısa mesafe sürüyorum. senede 3-4 kere de uzun yola çıkıyorum. artık patlayacak bir apandistimde yok. bir süre daha rahatım sanırım.

i20 nin kahverengi arabalarıda iyi de, pahalı olabilir gibi. ya da hiç karıştırmayıp ford fiesta lpg li mi alsam? zaten o fiyat bandında gösterişli güzel bir araba yoktur belki ? direk ekonomiye mi odaklansam ?

kafam çok karışık. yıllardır otomobil servisine değil hurdacılara gidiyordum parça almak için. otostopçular bile binmiyordu kampüs içinde. şimdi boşluğa düşmüş gibi hissediyorum.

acaba idareten bir araba alıp seneye başka bir araba mı alsam? o zamana kadar dolar artarsa bozarımda.

çok küçük olmasa smart almak isterdim. tabii eğer oda beni isterse. ama uzun yol için küçük. kısa yol içinde küçük ama idare eder.

daha aklıma takılan milyonlarca şey var ama kendime kısa tutacağıma dair söz vermiştim. herkese teşekkür eder esenlikler dilerim

 
bende kırmızı fiat500 var satayım sana, twingo'dan sonra güzel gider


  • nonik  (07.08.19 12:59:30) 
@nonik ne kadar hocam ? birde yakiti nedir ?


  • foster  (07.08.19 13:11:08) 
şöyle millet bakınca dönüp bi daha baksın dersen suzuki jimny al geç. hem farklı hem de havan olur. türkiyede adam gibi alım gücü olsa 2. el piyasa gerçekten hakkıyla olsa şu jimny'i alıp bi binerdim. kırmızısı fena. ama sana uyar mı bilmem. yazılardan 2. el kaygım yok gibi anladım o yüzden verdim bu tavsiyeyi.


  • ergenpezeveng  (07.08.19 13:34:29) 
Ben de araba bakıyorum bu aralar. Fiyatlar inanılmaz uçmuş. Geçen yıl 33bine sattığım araba bu yıl 40-45 arası.
Minicooper countryman’ den uzak dur demek için gelmiştim. Güzel araba ancak yakıt konusunda çook yakıyor. Twingo’dan sonra kalp krizi geçirirsin :)
Japon arabaları iyidir;) jazz bakabilirsin
  • takıl yani takmıyo belli  (07.08.19 13:36:38) 
tesekkur ederim.
+yaris
+jazz
+ bir kiside mesajla volvo c30 dedi
-mini cooper coutryman

japon konusu mantikli olabilir. japonlara odaklanayim biraz. suzuki jimny de enteresan arabaymis aslinda.
ama dag arabasi gibi duruyor biraz
  • foster  (07.08.19 14:01:18) 
Cok meshur bir Peugeot yetkili bayiinin patronu 2007'den beri 107'ye biniyor. Sorunsuz araba. C1 ile ayni zaten.

Ford Street Ka oneririm. Yeni bir sey olsun derdeniz 50-60'a guzel 500'ler var.
  • alfist  (07.08.19 14:24:25) 
Eski aracım mini cooper cm idi, illallah ettirdi bana. Parçaları pahalı, sürekli sıkıntı çıkartıyor, ebatına göre çok yakıyor vb vb vb.. Şimdi bmw aldım eşşekten inip ata binmiş hissiyatı sergiletti bana. 2004 üstü makyajlı 60-70'e bulunabiliyor. Fakat o kadar uçmam dersen ford fiesta 2011 üstü alabilirsin, hem ucuzdur hem de estetik anlamda güzeldir. Çok yakmaz, parçaları da görece ucuzdur aynı zamanda araba sürdüğünü hissettirir.


  • themmis  (07.08.19 15:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.