[]

Ev sahibi mi yaptirir biz mi

Gecen sene agustosta tasindigimiz evdeki son bir iki aydir kombi sorun yararmaya basladi. Once su akitmaya basladi basinci hep dusukte kaldi vs. Bir arkadasim onu halletti fakat simdi de sadece sicak su acik, kaloriferler kapali olmasina ragmen ara ara kaloriferler de yanmaya basladi. Oyle olunca basinci da cok yukseliyor. Yanmaya basladiginda kombiyi kapatiyoruz. Birkac gun sonra tekrar oluyor. Kombi eve ait bir sey oldugu icin ev sahibi mi yaptirmali, yoksa biz otururken oldugu icin biz mi yaptirmaliyiz?




 
muallak bir soru. ev sahibine, size göre değişir. ama genel olarak

senelik bakımlarını yaptırdıysanız, ev sahibi öder.
yaptırmadıysanız siz ödersiniz.
  • mistikla  (06.08.19 11:42:44) 
simdi soyle, gecen sene agustosta tasinmissiniz, ustune bir sene gecmis, kullanmissiniz kombiyi, gecen sene kisin duzgun calisiyordu sonradan problem olduysa siz yaptiriyorsunuz,
bana bunu emlakci soylemisti, yeni tasindiginizda yasanan bir sorun olsaydi ev sahibi yaptirirdi. olay su: eve tasindiginizda hersey calisiyorduysa siz tasindiktan sonra olan herseyi kiraci yaptirir, cok buyuk sorunlar olmadikca,
bilmiyorum ne kadar dogrudur neye dayanir vs ama bana soylenen buydu.
  • interview with the vampire  (06.08.19 11:50:11) 
bakımı yapılmışsa, sizin hatanızdan kaynaklanmayan bir sorun bozduysa aleti, demirbaş olduğu için ev sahibinin yaptırması gerekir.


  • burya  (06.08.19 11:52:23) 
benimki yanmamaya başlamıştı, 250-300 lira masraf çıkarmıştı 2-3 sene önce kiradan düştüm. sonuçta kombiye bilinçli olarak zarar vermediysem ev sahibi öder, evin sabit malı.


  • tepedeki psychedelic adam  (06.08.19 11:53:45) 
eve taşınırken kombinin bakımını ev sahibi yaptırmalıydı. ama bunu istemek sizin sorumluluğunuzda. çünkü kullanıma bağlı arıza, bozulma vs. kiracı tarafından karşılanır.

not: kiracıyım.
  • himmet dayi  (06.08.19 11:57:17 ~ 11:57:48) 
evin demirbaşı olduğu için ev sahibi yaptırır. öyle saçmalık olur mu? kullanmayla oluyorsa o zaman delinen su borusu ,akan çatı , mutfak dolabının eskimesi gibi şeyleri de kiracı yaptırsın . var mı böyle bir saçmalık ?


  • 50promil  (06.08.19 12:10:20) 
Öğrencilik hayatım boyunca yaşadığım evlerden ikisinde kombi arızalandı. Ben yaptırdım ancak sonrasında kiradan düştük. Sonuç olarak ev sahibi yaptırır +1


  • Deathcomenearme  (06.08.19 12:16:36) 
Ev sahibini aramalısın onun sorumluluğunda, yaptırdığında kiradan düşersin ancak ara konuş. Biz kombiden zehirlendik ufak çapta öğrenciyken. Hastaneye polisler geldi ev sahibinden şikayetçimisiniz diye sordular, olmadık.


  • kerem  (06.08.19 12:56:30) 
Kombi demirbaş arkadaşım, sen oraya alet edevatla girip bozmadıysan demirbaşın bozulması ev sahibini ilgilendirir.

Musluğu sen kırarsan senin sorumluluğun ama musluğa gelen su borusu içeriden çatlarsa ev sahibinindir olay.
  • FAtE  (06.08.19 13:45:47) 
Herkese tesekkurler. Bakim biz girerken de yaptirilmadi, biz de yaptirmadik. Ozellikle de bozmadik tabii ki kombiyi. Anlasilan kesin bir cevap yok gibi.


  • Olric  (06.08.19 13:50:41) 
bizde şöyle oluyor. demirbaş bir eşya bozulduğunda servisi çağırıyoruz, servis parasını 50-100 lira ödüyoruz, kolay halledilcek bir şeyse yaptırıyoruz, değilse servis zaten bir fiyat veriyor, onu ev sahibine iletiyoruz, bazen tanıdığı bir ustayı yolluyor, bazen de siz yaptırın faturasını bana yollayın kiradan düşün diyor.


  • ozgur bir kusun hatirati  (06.08.19 13:56:49) 
Ben hariç herkes ev sahibi demiş galiba ama bu işin usulü öyle olmuyor. evin demirbaşı diye kombiye yıllık bakımını yaptırmazsan sorumluluk kiracı olarak sendedir.

"Ev sahibinin kombiyi bakımı yapılmış bir şekilde kiracıya teslim etmesine rağmen o yıl içinde kiracı tarafından bakımın yaptırılmaması ve arıza ile karşılaşılması Ev sahibi en başında size kombiyi bakımı yapılmış bir şekilde teslim ettiyse zaten oluşabilecek sorunlar tespit edilmiş ve gereken müdahale yapılmış demektir. Yani kombi sizlere sorunsuz çalışır durumda teslim edilmiştir. Kombiyi kullanmaya başladıktan 1 yıl sonra bakım yaptırmadınız ve kombide sorun oluştu ise bu durumda çıkan masrafı kiracı olarak siz ödemelisiniz. Kombi bakımı kullanılan kiracı tarafından yaptırılmalı gibi bir yasa veya kural da yoktur. Ev sahibinizle evi kiralarken aranızda böyle bir konuşma geçti ise (ben size bakımı yapılmış sorunsuz çalışır durumda kombi teslim ettim, bakımı yaptırdığınız yıl oluşan sorunlar bana aittir, aksi durumda bakım yapılmazsa çıkan masraf sana aittir gibi…) ödeme zaten ona göre gerçekleştirilir."

yukarıdaki yazıdan da anlaşılacağı gibi bu konuda kanun vb. yok. ama usül genelde böyle işliyor. bakımını yaptırmış mı diye sormamın sebebi de bu. siz kombiyi bakımlı olarak aldıysanız ve 1 yıl sonra bakımını yaptırmadıysanız çıkan sorunu kiracı olarak karşılamanız doğru olandır. evi tutarken bakımlı vermediyse ev sahibi o zaman ev sahibi öder.
  • himmet dayi  (07.08.19 09:42:10) 
Kombinin bakimi yaptirilmis olarak aldigimizi hic sanmiyorum. Cunku ev sahibimiz hic ilgili biri degil. Oyle bir sey de soylemedi zaten. Ayrica daha 1 yilimiz yeni doluyor. Kombi bakimi 1 yildan once mi yaptirilmali ki?


  • Olric  (07.08.19 10:31:34) 
Normalde kombi bakımı yılda bir yapılıyor da, kim ne kadar dikkat ediyor bunu bilemem. Ev sahibi bakımını yaptırmadan vermiş, üstelik 1 yıl tam dolmamış. O yüzden ev sahibinden isteyin. Caz yaparsa bakımını ne zaman yaptınız bakım kağıdın alayım deyin. Veremeyecek, ve mecbur kendi yapacak.

Muhalif olmak için yazmıyorum. Usulen böyle biliyorum ben.
  • himmet dayi  (07.08.19 16:21:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.