[]

Flashback görmek

Son zamanlarda sık sık başıma gelen durumdur.

Üstelik öyle flashbackler ki varlığını dahi unuttuğum anılar bunlar.
Birden şak diye aklıma geliyor, gözümün önünde ayrıntısıyla canlanıyor.
Sonra kendi kendime diyorum ki ben bu anıyı nasıl hatırlıyorum, hayret..
Mesela birisi bana dese ki sen zamanında şöyle bir olay yaşamıştın hatırlıyor musun? İmkanı yok aklıma gelmez.


Mesela bir örnek;
-anaokulunda öğle uykusu saati vardı. Herkes yatakhanede mışıl mışıl uyur ben bir türlü uyuyamazdım. Yine böyle bir günde hoca yanıma gelip “cansu bile uyudu hadi sen de gözlerini kapat ve uyumaya çalış” demişti. Bu yaşadığım an şaak diye gözümün önünde canlandı.
Hoca bugün yanıma gelip sana böyle bir şey demiştim hatırlıyor musun dese hatırlamam.

Bunun gibi birbirinden alakasız farklı anılar, ununttuğumu sandığım anılar, neden şak diye aklıma geliyor olabilir. Tetikleyen bir şey de yok durduk yere geliyor.

Freudlar beni bi aydınlatın hele.
Teşekkürler.

 
İki gündür girip bakıyorum bir cevap verilmiş mi diyerek ancak henüz yok.

Bu durumu son dönemde ben de çok sık yaşıyorum üstelik bu konuda hafızası kötü bir insanım. Siz anaokulu demişsiniz ancak ben liseyi dahi gram hatırlamıyorum. Ama son dönemde pat diye bir film sahnesiymiş gibi geçmişe dönük hiç hatırlamadığım anılar ortaya çıkıyor. Başlığı takipte kalmaya devam :)
  • Deathcomenearme  (06.08.19 12:24:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.