[]

ikinci universite olarak ekonometri okumak

merhabalar,

29 yasinda yeni evlenmis elektrik-elektronik muhendisi bir adamim. ekonomi okuma istegi var icimde. fakat oturup da oss'ye calismam buyuk ihtimal. diyorum ki cikmis sorular ve deneme sinavlari falan yapsam istanbul'da ekonometri okuyabilecegim bir siralama elde edebilir miyim?

matematik konusunda turevdir integraldir hatirlamam gerekiyor diye hissediyorum. yani soruyu gorup hatirlamam gerekiyor.

turkce paragraf sorularinda iyiydim.

mantik su ayse, fatma, hayriye doktora gitmisler ama hayriye cuma gitmemis o zaman ayse ne zaman gitmis gibi sorularda dgs'de iyiydim ama su an iyi degilim onu fark ettim. (yakin zamanda bir sirketin sinavina girmistim)

eskide 180 soru 180 dakika da yarim saat falan arttirirdim fakat artik zaman yetmiyor. bunu da gelistirmem lazim fakat bunu denemelerle gelistiririm diye dusundum.

vel hasil-i kelam, deneme ve cikmis sorularla yeterli olur mu? yoksa yok hocam, oturup ders calisman mi lazim dersiniz?

bir de ekonometri icin turkce, matematik cozmem lazim bunlarin yaninda ne cozmem lazim? biyoloji falan yok ben de cozmem gerekiyorsa outurup ona calismam lazim mesela.

bir de eskiden buyuk bir etkendi su an etken mi bilmiyorum ama anadolu meslek lisesi mezunuyum.

 
madem bu kadar isteklisin MBA yap sen, bir daha 4 senelik bolum mu okunur ya hamalliktan baska birsey degil.


  • cooperr  (05.08.19 19:44:14) 
ekonometri =! ekonomi

iktisata gir, hem daha kolay girersin, hem daha çok şey öğrenirsin, hem de daha kolay. ekonometri niş.
  • passion rules the game  (05.08.19 20:06:40) 
@passion +1. ayrıca zor olan ekonometriye girmek değil, sonrası.


  • rusd  (05.08.19 21:21:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.