[]

miras av tüfeği hakkinda

merhaba arkadaslar, bugün eşimi emniyetten arayarak üzerlerine kayıtlı av tüfeği miras kaldığını belirtmisler ve mirascilarin hepsinin imza vermesi dahilinde tüfeği almalısınız demişler. esimin babası yıllar önce vefat etmiş, tufek sahibi olduğunu biliyorlar fakat birisine devretmis olduğunu hatirliyorlar.Nedir bu işin asli ben dolandirici olabilir dedim fakat karakola davet etmişler.




 
Rahmetlinin üzerine kayıtlı av tüfeğinin ruhsat süresi dolduğu için sistemden uyarıı düşmüştür memurun ekranına.

Tüfek sahibi hayatta olsaydı ruhsat süresinin dolması sıkıntı olmaz, av tüfek ruhsatları süresi dolunca yenilenmek zorunda değil. Tüfeği taşıma yetkisi kayboluyor sadece, bulundurmaya devam edilebilir.

Fakat sahibi rahmetli olduğu için tüfeğin sorumluluğunun birisine devredilmesi gerekiyor, bu yüzden arayıp çağırmışlardır.

Öncelikle gerçekten tüfeğin fiziki olarak var olup olmadığına emin olun.

Eğer tüfek fiziki olarak elinizde değilse gidip bunu ruhsat şubeye bildirip kayıt altına aldırın. Tüfeğin varlığından haberdar olmadığınızı, rahmetlinin birine mi devrettiğini, yoksa kayıp mı olduğunu, ya da çalınıp çalınmadığı hakkında hiç bir bilginiz olmadığını belirtin.

En kötü kayıp/çalıntı kaydı alırlar, kayıtlara öyle geçer. Ama tüfek fiziki olarak elinizde olmasın.

Asla da çalındı demeyin, belki rahmetli bir av esnasında vs bi arkadaşında unutmuş, birine emanet etmiştir vs (ki bu yaptığı da suç rahmetlinin) sıkıntı büyür.
  • John Bloor  (06.08.19 10:39:52) 
@John Blooer

çok teşekkür ederim cevap için çok aydınlatıcı oldu.
  • allahinadiylaoku  (06.08.19 11:19:43) 
Rica ederim, tüfek fiziken varsa ve değerli bir tüfekse alın ama mutlaka. Uğraşmamak için hibe filan etmeyin yani.


  • John Bloor  (06.08.19 11:23:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.