[]

Türk telekom'a muhtaç mıyım? Eve sarı fiber kablo çektiler

Selamlar. Yeni bir eve taşındım, türk telekomdaki taahhüdüm devam ediyor. Türk telekom eve geldi, sarı bir kablo çektiler (aslında sadece duvarın içinden çıkardılar). Şimdi nakil yaptırmak istiyorum, diyorlar ki:

"eski tarifeniz 200GB adil kullanım kotalıymış. Ama artık o tarife yok. 140 liraya (en ucuzu buymuş) fibernet internetiniz olacak daha hızlı. Biz size ücretsiz modem de vereceğiz."

Ben de dedim ki: "sizin modeminizi istemiyorum, kendim modem takarım. hem belki başka iss'ye geçerim"

Diyorlar ki: "hayır illa bizim modemimizi kullanacaksınız, adsl vdsl vdsl2 modemler çalışmaz, sadece bizimki çalışır."

Başka iss'leri telefonla arıyorum, hepsi "sizde altyapı yok" diyorlar.

Sorum şu: İlla türk telekomdan minimum 140 liralık paketi almak zorunda mıyım? Sarı fiber kablo var diye turk.net kullanamıyor muyum?

 
değilsin. fiber modemler değişik oluyor fiber uyumlu herhangi bir modem işini görür.


  • ergenpezeveng  (05.08.19 17:33:10) 
Türk Telekom fiber altyapısı üzerinden hizmet veren Milleni ve Netspeed var. Ama maalesef Turknet kullanamazsınız. Onlarda da Turknet gibi taahhüt yok. 80- 90 liraya harika paketler var. ergenpezeveng' in de dediği gibi herhangi bir fiber modem işinizi görür. Zaten onlar da dikkat ederseniz adsl, vdsl, vdsl2 modemler çalışmaz demiş.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (05.08.19 18:00:40) 
türk telekom sizin binaya çektiği fiber altyapısını başka servis sağlayıcıya kullandırmadığı, ve başkaları da sizin oraya altyapı getirmediği sürece evet mecbursunuz hizmeti ondan almaya. fiber modem konusunda pek bilgim yok maalesef.


  • gkhncnzdgn  (05.08.19 18:02:23) 
altyapını kullanan ispleri kullanabilirsin evet. benim evimde de superonline var. sadece onların altyapısını kullanabiliyorum.

sana bilerek kendi modemlerini veriyorlar çünkü herhangi bir arıza durumunda uzaktan müdahale edebilmek için.
  • false pretension  (05.08.19 22:22:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.