[]

Sigarayı Bıraktım

10 senedir düzenli sigara içen bir insanım, son zamlardan sonra paketim bittikten sonra içmemeye karar verdim pakette bitti.

Beni nasıl bir süreç bekliyor, sigaranın yoksunluğunu nasıl atlatabilirim, daha önce hiç sigara bırakmayı denemediğim ve maksimum 6-7 saat sigarasız kaldığım için çok bi fikrim yok.


 
kimisi için zorlu bir süreç olur kimisi için kolay. bu tamamen ne kadar bilinçli ve motive karar aldığına göre değişir.
ben sigara içmeyi ve içmemeyi iki farklı boyut olarak görüyorum. her iki taraf da karşıdakilere hayretle bakar.
tüm mesele o boyut geçişini yapabilmek ve ne olursa olsun belli bir süre kararlılık göstermek. ondan sonra sigara içmeyenler tarafında yaşam çok güzel hale geliyor. bu tamamen özet bir düşünce.
daha uzun ve detaylı yazılar okuyup motivasyonunu artırabilirsin.
eksisozluk.com

alttaki mesaja cevaben edit: aft veya diş eti kanaması herkeste olacak diye bir kural yok. ben belki on kere bırakıp başlamışımdır, hiç başıma gelmedi.
  • lazpalle  (05.08.19 17:06:01 ~ 17:21:33) 
Dalga dalga nikotin yoksunluğu atakları gelecek. O ataklar geldiğinde iradeye hakim olup "şimdi dayanırsam geçecek" diyebilirseniz gerçekten geçiyor. İki dalga arasındaki süre giderek artacak ve dayanmak kolaylaşacak.


  • kobuzchu kiz  (05.08.19 17:09:19) 
ağzında aft denilen yaralar çıkacak, diş etlerinde kanamalar olacak.

çünkü sigara içerken ağzına sürekli zehir girdiği için ağız içindeki mikropları öldürmek için vücudun birçok çalışma yapıyor. bağışıklık sistemin ağzın için çok uğraşıyor. sigarayı bırakınca da bağışıklık sistemin artık tehlike yok diyor ve tamamen durduruyor bu ağız hijyenini ve sağlığını sağlayan şeyleri üretmeyi. aman artık sigara yok yaa nasılsa diyorlar, salıyorlar bütün savunmaları. bu da sana diş eti çekilmesi, kanama ve aft olarak geri geliyor.

çok sıkıntı yaşarsan patlıcan ye, nikotin bandı kullan vs.
  • reanarchy  (05.08.19 17:15:49) 
Sakız çiğneyip su içmek oyalıyor, kitap okumak da iyi geliyor. Sigarayı bırakmanın kolay yolu isimli kitap,sigarayı beyinde bitirmeyi kolaylaştırıyor.


  • ne zaman emekli olacagim  (05.08.19 17:22:22) 
selam öncelikle sakin ol kötü yorumlara bakma. ben önce kendimden bahsedeyim sana

22 yıl sigara içtim ve 12 gün önce bıraktım.

ben sigarasız kalmaktan çok korkardım ve hiç bir şekilde sigarasız kalmadım, hatta öyle ki sigara içemeyeceğim bir durum olursa diye mutlaka nikotin sakızı da taşırdım yanımda.

neyse gel zaman git zaman bu sigara beni esir etmeye başladı, 2 paket içiyorum tamam hatta son 12 sene tütün içtim açık tütün. baktım ki olmuyor bu işin ne sonu var ne bişeyi var, ölecez gidicez sigara elimizden düşmüyor, bi iş yapıcam, dur bi sigara daha içeyim, bi yere gidicem dur sigaram bitsin öyle giderim. baktım ki tam bir madde bağımlısı olmuşum. zaten de tiksinmiştim sigaradan çat dedim bıraktım.

bi gün iki gün üç gün, ulan bişeyler ters gidiyor çünkü ben o kadar büyük zorluk ve acı çekeceğimi düşünüyordum ki tahminimin yüzde 10u kadar bile sıkıntı çekmedim. ilk 3 gün zor ondan sonra daha kolay, bi enerji gelmeye başladı bana, rahat nefes almaya başladım. bak mesela 12. gündeyim, hala çişimi yaptığımda sigara kokusu var idrarımda ve bunun geçmesi bile 10 ay sürecek akciğerler temizlenene kadar.


ama bu 12 gün içindeki değişim muazzam. birincisi sanki bir tane daha akciğer takmışlar, o kadar rahat nefes alıyorum ve nefes almak bile keyif veriyor.

2 iştahım azaldı beslenmem düzeldi, evet herkesin iştahı açılmıyor bazılarının da normale dönüp kapanıyor

3 çok rahatım, üstüm başım kokmuyor, kendime güvenim arttı, sağlıklı bir birey gibi hissediyorum kendimi.

4 daha önce bırakmayı denemediğim için çok pişmanım


ikinci bölüme geçicem sen oku bu arada
  • Fodera  (05.08.19 17:54:03) 
allen car'ın videosunu izle ben bi çok şeyi bu video izlemeden önce farketmişim izlediğimde anladım.

şimdi nikotin yoksunluğu bir sıkıntı değil 3 gün sonra neredeyse hiç kalmıyor sorun beynimizin normale dönmesi.

yani düşün bak sigara içiyoruz beynimiz dopamin ve endorfin gibi mutluluk hormonları salgılıyor. sigara içmeden önce bunları başka şeylerden salgılıyordu ama sigara içmeye başlayıp sürekli bir nikotin bağımlılığını , seviyesini yükseltmeye çalışmamız sebebiyle beyin bunu sigaraya bağladı.

şimdi ben ilk hafta çok mutsuz oldum, çünkü ne yaparsam yapayım beynim sigara olmadığı için gerekli kimyasalları salgılamadı ve sebepsiz yere üzgün oldum.

bunun tamamiyle düzelmesi 6 ila 10 ay arası olacakmış, annem ve psikolog arkadaşım böyle dedi.

ikinci olarak şimdi canım sigara içmek istemiyor ama yerine koyacak bişey bulamıyorum, psikolojik yönü de bu sanırım. hani yanımda insanlar sigara içiyolar canım istemiyor, uzatıyolar istemiyorum. keyifleniyorum istemiyorum, üzülüyorum istemiyorum ben sigara içmeek istemiyoruuum.

istemiyorum ama yerine koyacak da bişey bulamıyorum. elim boş, sigara içmenin rutinini biliyosun, o konuda da sürekli yanımda su bulunduruyorum ve nane şekeri bulunduruyorum, her gün mutlaka 1 paket olips naneli şeker yiyorum.

gerçi kilosu 19 lira şekercide pahalı da değil, bi paketten bişey de olmaz hani sigaranın zararlarını göze aldığımızda.

bir de acayip felaket bir enerji patlaması oluyor. böyle bağlasan durmam o şekildeyim.

sigara bırakma uygulamaları da bildirimleri kapatırsan güzel, mesela şimdi baktım, bıraktığım zamandan beri 486 sigara içmemişim. ben inanıyorum ki herşey çok daha güzel olacak ileride.

haa bak şimdi olaya geleyim. eğer sen kendi isteğinle bırakmadıysan, bir sebep doğrultusunda bıraktıysan ki bak parayla alakalı, muhtemelen 20 sene içmesen bile canın sigara isteyecek ben kendi isteğimle ve tiksindiğimden dolayı bıraktığımdan dolayı 12 gündür böyle bişey olmadı. ama çok duyuyorum, işte 10 senedir içmiyorum ama şimdi verseler sanki hiç bırakmamışım gibi içerim diyenleri.

o olay işte aslında kendi istemelerinden değil, çeşitli engel ve problemlerden dolayı zorlama ile bırakanların yaşadığı duygu.

sen şu allen carr'ın videosunu izle ve madde bağımlısı olduğunu kabul etmeye bak.

geçmişte 6 ay - 1.5 sene içmediğim oldu, hep annem tutturdu, sigarayı bırak bırak bırak, nikotin bandı çıktı, paket paket attı önüme gitti, nikotin sakızı çıktı, bu bıraktıran ilaçlar çıktı paket paket attı önüme gitti, bıraktım bırakmadım değil sonra yine başladım, bu sefer bıraktığımda anladım ki ben istememişim ki o zaman bırakmayı hep validfe kafamın etini yemiş, şimdi kendim istediğim için bıraktım ve çok memnunum. karar vermek çok önemli eğer hazır hissetmiyorsan allen carr'ın videosunu izle ve kendine bir zaman hedefi koy, ayrıca sigarayı bırakma merkezlerinden yardım da alabilirsin ben almadım, çünkü çok kararlıydım. nikotin sakızı da kullanabilirdim ilaç da, geçmişte de kullandım ama karar verdikten sonra hiç birisine gerek yok.
  • Fodera  (05.08.19 18:03:17 ~ 18:13:27) 
Bol su iç, disini de daha sik fircala yani her canin sigara istediğinde. Meyve ye süt ic. Yürüyüş yap


  • all girls dream  (05.08.19 19:16:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.