[]

Çocuğunuzla/Çocuklarınızla nasıl zaman geçiriyorsunuz?

Merhablar,

8 yaşında bir oğlum var, mesleğim gereği home office çalışıyorum şu ara, okullar tatil olduğu için oğlum da sürekli evde bazen xbox vb oyun konsolu ile zaman geçiriyor bazen netflixden çizgi film izliyor annesi pek dışarı çıkartmıyor ilgilenmiyor (eşimin kötü niyetinden değil oğlum biraz babacı annesiyle pek zaman geçirmekten hoşlanmıyor)

Ben akşama kadar genelde işimle ilgileniyorum akşam da yemek, vs dedikten sonra uyku bastırıyor ve çoğunlukla oğlumla ilgilenemiyorum çocuk iyice asosyal oldu neredeyse dışarı hiç çıkamıyor (yaşadığımız ilde ve semtte öyle mahalle kültürü yok apartman yolun kenarında aşağı inmesi vs zor) Çocuğun bu durumuna üzülüyorum, ne yapabilirim nasıl bu çocukla ilgilenebilirim fikrinize ihtiyacım var.

 
Haftaiçi yoğun ve yorgun olmanız normal, ama haftasonları ev dışında etkinlik yapmaya çalışabilirsiniz.

Müzelerde çocuklar ve aileler için etkinlikler oluyor örneğin. İstanbul'da mısınız bilmiyorum ama Belgrad Ormanı gibi yerlerde, parklarda birlikte yürüyüşe veya bisiklete binmeye gidebilirsiniz. Çocuğunuzla zaman geçirdikçe ilgi alanlarını da tanırsınız, keza o da kendini böyle böyle tanıyacak (neleri sevip neleri sevmediğini). Örneğin doğa yürüyüşünden keyif alırsa birlikte fotoğraf çekmeye de başlayabilirsiniz, gibi.

Ayrıca çocuklara uygun tiyatrolar var ve etkinlikler yapan kitapçılar var (okuma ve oyun etkinlikleri gibi). Bunlara da birlikte gidebilirsiniz.

Ekleme: Evde yaptıklarına da (onun izin verdiği kadarıyla) dahil olabilirsiniz. Örneğin oyun konsolu veya televizyonda oynayıp izledikleri ile sorular sorun, sohbet edin, birlikte oynayın/izleyin.
  • fotrsapka  (05.08.19 16:26:26 ~ 16:30:56) 
Çok üzüldüm ve anneye baya bilendim. Yaz vakti anne-baba evdeyken bu ilgisizlik inanılmaz gerçekten..

Çocuğunuzla ilgilenmek istiyorsanız kendi lüksünüzden feragat edeceksiniz. Yemeği birlikte dışarıda yiyebilirsiniz, biraz daha geç uyuyabilirsiniz, akşamları yürüyüş yapabilirsiniz. İstedikten sonra evde bile çok eğlenebilirsiniz. Ama anladığım kadarıyla hem anne hem de siz çocuğu teknoloji bağımlısı yapıp başınızdan savma peşindeymişsiniz şimdiye kadar.

Bilmediğim şey hakkında ağır laflar etmeyi sevmem ama görünen durum bu. Bence anneyle de konuşup kendinizi toparlamanız gerekiyor. Sırf kendi keyfinizden çocuk yapıp sonra da kendi haline bırakmak korkunç bir bencillik ve kötülük.
  • jacque  (05.08.19 16:32:53) 
yemegi gec yiyorsaniz biraz erken saate alabilirsiniz.

SPIDERMAN Stop Motion Action Video Part 1

yutupta sunun videosuna denk gelmistik yegenle. bayildi buna bizimki. sonra videonun devam serisi geldi. en sevdigimiz etkinlik videonun hikayesini canlandirmakti. ben venom oluyorum, o spiderman oluyor falan. slk slk oynuyoruz ama mutlu oluyo cocuk.

beraber deney videosu falan cekebilirsiniz. yayinlamazsiniz ama vakit gecer, hem de bir seyler ogrenir.

top alin disari cikin, iki top atin birbirinize. yol kiyisi da olsa bir kosede ufak ufak takilirsiniz.
  • jimicik  (05.08.19 17:03:38) 
belediye yaz spor okulları
kuran kursları

  • bir soru sorcam  (05.08.19 17:18:52) 
öncelikle çocukların anneci veya babacı olduklarına inanmam genelde. her ikisi de ilgileniyorsa ikisiyle de farklı vakit geçirebilir. örneğin 5,5 yaşındaki oğlumla ben spor aktiviteleri yaparız genelde. annesiyle de resim yapma, hamurla oynama vb. etkinlikleri yaparlar. yani öncelikle kendinize bakın...

önerilere gelince...

öğleden sonra mutlaka en az 1 saat dışarda vakit geçirin. spor en güzeli.
o 1 saati çocuğunuz uyuduktan sonra işe ayırabilirsiniz.

bunun dışında yaz spor okulları en ideal çözüm.

ek olarak meb yaz etkinlikleri için bir liste yayınlamıştı:
www.meb.gov.tr
  • merhum  (06.08.19 08:28:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.