[]

fren balataları kaç bin kmde değişir?

araç 55 binde. dur kalk fazla yapmadan gidiyorum, uzun yol gibi düşünebiliriz neredeyse.

sıfır almıştım aracı.


 
forumlarda ses yapması bittiği anlamına gelmez yazıyor hep. bir de tiz ses gelir demişler, benimkinde tiz bir ses değil de tıslama ya da vızlama gibi bir ses geliyor. durma mesafesinde sorun yok, ani fren yaptım bi iki defa denemek için onda da sorun yok. ayrıca yeni modellerde uyarı ışıkları yanar vs deniyor. o da yanmadı bende..


  • Fusha  (05.08.19 12:47:52) 
55bin km. yaptıysan değiştirmelisin bence. Yeni bir çok araçta, jantları çıkarmadan balata kalınlığı ölçülebiliyor. Sanayide herhangi bir fren ustasına da gösterebilirsiniz.


  • kaptan memo  (05.08.19 12:55:57) 
toz, su vs girdiğinde de ses yapabilir. benim aracın balataları yeni ama toz girdiği için son günlerde ses yapıyor mesela. ani frenlemelerde falan sorun yok.


  • scudman1  (05.08.19 12:56:02) 
Gölge bir yere arabayı çekip canttaki boşluktan görebilecek şekilde teker açısını ayarlayın, telefondan feneri açarak balatalara bakmaya çalışın.

Balata demirini ve balata kalınlığını biraz dikkat ettikten sonra görürsünüz. En az balatanın demiri kadar kalınlıkta balata varsa değişmeye gerek yok.

KM balata için bir gösterge olmaz.
  • John Bloor  (05.08.19 13:17:02) 
10 bin dolmadan balata bitirene de denk geldim, 80-90 bini geçmiş hala fabrika çıkış balatalarını bitirmemiş araca da denk geldim. Kullanım alışkanlıklarına göre çok değişken bir konu. Kaliteli veya kalitesiz fark etmez balata bir süre sonra genelde ses yapıyor. Bu bittiği anlamına gelmiyor. Aracın rutin bakımlarında usta balataya da bakar, "bir sonraki bakıma kadar götürür" veya "durumu iyi" yorumunu yaparsa güvenirim değiştirmem. Siz de kilometreye göre yorum yapmayın, işin ustasına kontrol ettirin.

Bu arada fren balatasında ciddi bir kalite ve ömür farkı görmedim şimdiye kadar. Pahalı markaları kullanmıyorum artık.
  • Abdurrahman  (05.08.19 13:39:55 ~ 13:42:48) 
ben bir defa serviste bakım yaptırdım artık servise gitmiyorum,

normal servislere de güvenmiyorum açıkçası. iki sebebi var, birincisi işten anlıyor ama para kazanmak için, bitik olmasa bile değiştirelim diyor. diğeri de işten anlamıyor ama anlamadığını söylemiyor. küçük minnak bir şehirde yaşıyorum, küçük şehirlerdeki ustalara da şundan dolayı ön yargım var, çok fazla deneyim sahibi olamıyorlar.
  • Fusha  (05.08.19 13:45:55) 
Ön balatalar bitmiş hakkaten. Onları değişirken arkalar Hk bir şeyler sorarken usta, önler daha çabuk biter, iki defa ön balata değişirken bir defa arka balatalar değişir dedi. İki kat daha uzun sürer değişim demek istiyor. Sen yine de arkaları da kontrol et dedim. Bunlar da bitmiş dedi. Önler kadar bitik değildi, hiç mi idare etmez dedim en fazla 1000-2000 km götürür dedi. Neyse değiştir dedim ben de ama çok erken mi değiştirdim bilmiyorum.

Toplam 300 lira tuttu bu arada. Nasıl sizce?
  • Fusha  (06.08.19 18:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.