[]

Akciger röntgeni

Selamlar, sirt agrim icin doktora gidecegim. Ama agrim bircok yere vurdugu icin kaynagini bilemiyorum.
Sorum su eger röntgen cekilirse akciger de omurga da ayni röntgenden mi görülür. Sacma bir soru oldu ama yani hem ciger kontrolü hem de omurga kontrolü ayni röntgen filmi ile mi görünüyor?
yoksa ikisi icin farkli doktora gidip farkli islemler mi yapilmali?


 
Korkutmak gibi olmasin ama bir arkadasin da sirt agrilari vardi tam cigerin arkasi, pihti varmis o bolgede. Ona da baktirin lutfen.


  • 65 derece  (05.08.19 11:38:04) 
üstad o sırt ağrısı mide ağrısı bile olabilir. sen önce bir git doktora. onlar seni yavaş yavaş doğru yere yönlendirirler.


  • draconas  (05.08.19 11:40:59) 
baktiracagim ama tr'de yasamiyorum ve cok sinirli zamanim var 1 ya da 2 gün. o nedenle nokta atisi doktora gitmeliyim.
ekg düsündüm, kalbe vuruyor cünkü agri. bir de dahiliyeye gidip röntgen isteyecegim, omurga olabilir, ciger olabilir. onun icin sordum röntgen ayni röntgen midir ikisi icin. yoksa ortopediye ayrica mi gidilmeli?

@65 derece, pihti neredeymis? nereye baktirmaliyim yani bunlarin disinda?
  • kaputt  (05.08.19 11:46:35 ~ 11:47:24) 
Hocam endişeni anlıyorum da doktora gitmek “bende şuna şuna bakılsın” demek değil. Türk İnsanı bu konsepti tamamen yanlış anlıyor, 65 derece gibi anlamsız şahıslar da aklı sıra yardımcı olmak adına boyundan büyük işlere girince insanlar korkudan ne yapacağını şaşırıyor. Doktora gidersin, şikayetlerini sıralarsın ona göre gereken neyse ona zaten doktor karar verecek.

Soruna gelirsem akciğer röntgeninde omurga görünür ama çok ayrıntılı fikir vermez. Mesela skolyozun varsa görünür onun dışında omurga açısından ağrı ile ilgili pek fikir vereceğini sanmıyorum.
  • doxanikee  (05.08.19 12:13:02) 
selamlar, cok tesekkürler
yok zaten amacim doktora isini ögretmek degil, önden randevulari alabilmek icin soruyorum.
bir de doktor istemese bile tek sansim tr'de baktirmak oldugu icin genel bir checkup gibi düsündüm gitmisken kalp dr'u ve kontrolü, kan testi vs yaptirabilirim. agridan bagimsiz.
  • kaputt  (05.08.19 12:28:31) 
Anlamsiz bir sahis olarak, sadece cok yakinimda yasadigim bir durumu belirttim. Neyin nereden cikacagi belli olmuyor. Pihti cigerde cikti, kalbe bakildi once bir sey bulunmadi, doktorun bir de cigere bakalim demesiyle bulundu.
Insanlara haraket etmeden, asagilamadan once 1 sn dusunun. Size iyi gelecektir. Belki daha iyi bir insan olabilirsiniz.

Kaputt, gelmisken genel bir kontrol mantikli olabilir. Yurtdisinda bu isler zor oluyor.
  • 65 derece  (05.08.19 14:18:32) 
Durumu anlatın, 1-2 gün içinde tüm testleri yaptırıp dönmeniz gerektiğini söyleyin. Göğüs filmi dışında tomografi vs de isteyebilirler.


  • efx  (05.08.19 17:19:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.