[]

motosiklet satın aldım ve yedek anahtarı vermedi

geçenlerde 4 bin liralık motosiklet aldım, kaybolmuş bulamadım diye vermedi adam. aramızda 170 kilometre falan var, ben merkezdeyim o ilçede. tam adresimi bilmiyor ama.

motosiklete gps takıp gelip alma ihtimali nedir sizce? 4 bin liralık motora polis kılını kıpırdatmaz zaten.


 
Motosikletini çalmak için anahtara ihtiyacı yok.


  • malheiros  (04.08.19 20:53:28) 
4 bin lira için uğraşmaz kanki, 20/30 bin liralık aletleri 1 dakika içinde götürüyorlar zaten.


  • selam  (04.08.19 21:01:57) 
Öyle bir niyeti olsa yedek anahtarı da sana verir üzerindeki şüpheyi kaldırırdı, sonra 3. olarak kopyallattığı anahtar ile gelir araklardı motoru.

Anksiyeteye hoş geldin :)
  • John Bloor  (05.08.19 12:55:22) 
arkadaşlara ek olarak şunu söylemek istedim, günümüzde bile motorun en büyük güvenlik önlemi kalın kaynaklı zincir ile bir yere bağllamak.

motoru hep aynı yere çekiyorsan eğer, gider demirciye yaptırırım abi kocaman bi kazık(demiciye tarif edince anlar yapar) yere derin bi çukur açıp, o kazığı gömüp atarım üstüne bol çakıllı betonu, gider alırım kaynaklı bi zincir hep oraya bağlarım.

kazığın harbiden sağlam ve dallı budaklı olup yere gömülüp beton atılması çok mühim, kaynaklı zincir ve kilit de çok mühim.

motorun şaseden bi yerden dolayıp dolayıp bağlıycan, yani lastikten falan takarsan, adamlar lastiği söküp götürmeye bile yeltenebilirler. bundan daha iyi bir güvenlik önlemi yok.

eğer illa başka çözüm yolu ararsan buna ek olarak, motorsiklet takip sistemi var, motorun an an nerede olduğunu gösteriyor.


motorları da sürerek kaçırmazlar, iki kişi üç kişi dört kişi yüklenip kapalı kasa kamyonet arkasına atıp çalarlar, 500 kilokuk motoru bile saniyeler içinde böyle kapalı kasa ford transit, hyundai h100 gibi kamyon arkasına atıp çaldıklarını defalarca videolarda gördüm, sen de ararsan bulursun youtube da.

bu kaynaklı zincir inox yani paslanmaz olursa ömürlük olur, paslanmazı testere ile spiral taşı ile, saç makası ile kesmek aşırı zor, oksijenle bile kesemezsin kıpkırmızı olur kalır kesilmez normal demir çeliğe nazaran 10 kat daha fazla uğraştırır bu da gürülltü demek. yani ev önü sistemin böyle olmalı

dışarda park edeceğin zaman ise mutlaka güvenlik kameraları olan bir yerin önüne çekip, daha soft bir şekilde daha ince bir zincirle kilitlerse hiç bi sorun yaşamazsın. bu dediklerime dikkat ettiğin sürece hiç bi sıkıntı çıkmaz.
  • Fodera  (05.08.19 13:15:49 ~ 13:20:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.