[]

Part Time Bilgisayar Mühendisi Saatlik Çalışma Ücreti

Selamlar, yurt dışı merkezli (Avustralya) ve bilgisayar destekli bir sınav merkezinde (İstanbul'da) hafta sonları olacak şekilde part time çalışma durumum söz konusu. - Bir nevi IT destek elemeanı gibi. - Birkaç gün sonra bir görüşmemiz olacak ve muhtemelen bana talep ettiğim ücreti soracaklar, ancak benim bu konuda hiçbir bilgim yok. 2 yıllık iş tecrübem var ve hali hazırda çalışıyorum, yani tamamen ekstra bir iş olacak.

İnternetten baktığım kadarıyla, benim tecrübemdeki kişiler için Avustralya'daki saatlik ücret 50 Avustralya Doları (AUD) civarında. Şu anda var olan kur 1 AUD = 3.75 TRY gibi. Muhtemelen maaşı da saatlik ücret üzerinden verecekler. Araştırmalarım sonucunda kafamda oluşan şey ücreti AUD üzerinden talep etmem gerektiği. Yaklaşık olarak 30 AUD düşünüyorum. Sizce çok mu abartı ya da az? Bu işe bakışım "kesinlikle olmalı!" gibi değil ama kazandığım parayı birikim olarak değerlendirmek istiyorum.

Bu konuda fikri/önerisi olan ya da part time (IT sektörü ile alakalı) olarak çalışan arkadaşlar varsa, yorumlarını bekliyorum.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler!

 
hocam au dan yazıyorum, burada bir junior software engineer 60 70k aud alır yıllık kucuk bir sirkette. burada calisan icin emeklilik payı %10 odeme de yapar ayrica. baska ekstra masraflar da olacaktir. asgari ucret saatlik 20 aud. part time calisanlara asgari ucret 25 aud gibi bisey. Sadece sizin teklifinizi degil baska insanlardan da teklif aliyorlardir belki unutmayin. belki tr şartlarinda bir maaş vermek isteyeceklerdir bunu da hesaba katın. yazilim part time piyasasindan cok bilgim yok, o konuda baska insanlar fikir belirtebilir.


  • The_Lollok  (04.08.19 18:27:29) 
@The_Lollok, çok teşekkür ederim bilgi için, çok iyi oldu. Şöyle bir hesap yaptım, 70k yıllık ücret dersek, günlük 8 saatlik çalışma için saatlik ücret 36 AUD gibi bir şey oluyor.

Anladığım kadarıyla bu iş resmiyete dökülmeyecek, yani beni orada çalışan olarak gösterecekler mi bilmiyorum. Eğer öyle bir şey yaparlarsa, çalışamam zaten. Şu anki çalıştığım şirketle yaptığım sözleşmeye aykırı.

Benim de takıldığım bir diğer nokta dediğiniz gibi ücreti Türkiye piyasasına göre talep etmek/etmemek. Benim pozisyonum için burada saatlik çalışma ücreti full time için 35-40 TL (net) arasında değişiyor.

Diğer arkadaşlardan gelecek olan yorumlara göre net bir sonuca varabilirim belki. :)
  • esece  (04.08.19 18:51:02) 
alt tabandan hesapla, the_lollok 60k demis ve onu baz alirsak, 60.000/2080 = $28.8 yapiyor. $25-30 arasi fiyat cekebilirsin gibi.

"resmiyete dokulmeyecek" demissin. bence orasi zor, sana verdileri parayi AU'da nasil aciklayacaklar o zaman? nasil para yollayacak sana? orasi muamma.
  • cooperr  (04.08.19 19:26:21) 
@cooperr, teşekkürler. Benim de çok bir bilgim yok açıkçası o "resmiyete dökülme" kısmıyla, görüşmede soracağım ilk konulardan biri bu olacak. Saatlik 25 AUD de çok iyi para, 94 TRY yapıyor.


  • esece  (04.08.19 20:10:56) 
evt tr'de yasayip doviz kazaniyorsan iyi para. AU icin bir cacik degil ama o yuzden daha dusuge calisma.


  • cooperr  (05.08.19 18:16:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.