[]

Tapuda 3402/22-A Nedir Bilen Var Mıdır?

Selamlar,

Ailemin yeni aldığı evin e-devlet beyanında "3402 Sayılı. Kadastro Kanunun 22. Md. Fıkrasının (a) Bendi Gereği Belirtme. 3402 Sayılı Kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uygulamasına tabidir." diye eski tarihe ait bir beyan bulunuyor. (Tapuda satın alınırken herhangi bir şerh bulunmadığı belirtilmişti.)

Bu ne anlama geliyor bilen var mıdır acaba?

Bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim, biz anlayamadık tam olarak
Sevgilerle

 
parsel sınırlarıyla ilgili ufak düzeltmeleri kapsıyo. herhangi bir sıkıntısı yok sizin için


  • camasirsuyu  (04.08.19 17:22:35) 
22a kısaca kadastronun orada yenileme çalışması yaptığını anlatan bir beyan, şerh değil adı üzerinde beyan ve tasarrufunuza engel herhangi bir durum yok :)

bonus : www.tapu-kadastro.net
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (04.08.19 17:43:14) 
Aldığınız ev eski ise, zamanında hatalı yapılan kadastro ölçümleri nedeniyle evin/arsanın/binanın sınırlarında hata olabilir.

Yeni kadastro ile bu düzeltilmiştir ama sizin fiziki yapı hatalı olarak durmaya devam eder, yıkılana kadar sorun olmaz. Yıkıp yeniden yapalım derseniz şu anki doğru sınırlar içine yaparsınız.

Tasarrufunuza bir şey olmaz +1
  • John Bloor  (05.08.19 13:03:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.