[]

Paralı otoyollarin hükümet değiştikten sonraki durumu

Diyelim ki hükümet değişti. Bu yolların durumu da değişir mi?

En azından ederine iner mi ücretler?


 
bu gecen benim de aklima geldi ama yap islet seklinde yaptirildigindan en azindan soz verilen sure boyunca getirisi yapan sirkete ait olacagindan dusmez diye dusunuyorum, 50 yil sonra taahhut bitince duser belki ama.


  • in vino veritas  (04.08.19 15:04:23) 
Yap işlet devret modelinde daha proje başlamadan fiyat belirleniyor. Mesela Çanakkale köprüsü belli, ne kadar artacağı da belli dolayısıyla bu işi yapan şirket buna ticari olarak baktığı için fiyat düşürmek çok olası değil.


  • jenasinans  (04.08.19 15:14:24) 
Hindistan bi firmadan elektrik alimi yapiyordu. Yeni gelen hukumet "bu ne bicim fiyatlandirma la, resmen somurmussunuz ulkeyi" deyip firmanin gemisine el koyup anlasmalari feshetmisti. Sonrasi yillar suren mahkemeler, zorla geri alinan gemi vs.

Yani olmaz degil olabiliyor ama cingene pazarina donuyor ulke.
  • brkylmz  (04.08.19 15:17:57) 
muhtemelen şöyle olacak. belli bir süre geçtikten sonra şirketin kazandığı para/harcadığı para hesaplanıp rayiçlere uygun olduğu görülürse anlaşmalar bozulabilir. örneklerini okumuştum daha önce. 50 sene sömürülmeye vicdanı olan hiçbir hükümet izin vermez bence.


  • bidakikanizialicam  (04.08.19 15:38:56) 
@bidakikanizialicam burada kilit nokta vicdani olmasi zaten. "vicdani olan" hukumet basta boyle vicdansiz bi anlasmaya imza atmazdi.


  • in vino veritas  (04.08.19 16:09:51) 
Enkaz devraldık denerek devam ettirilir.


  • neymis  (04.08.19 16:15:04) 
hiç bi şey olmaz. zamanında mavi akım projesi diye kullanmadığımız gazın parasını yıllarca ödedik. ne anlaşmaya ne de yapanlara hiç bi şey olmadı.

türkiye de hiç kimseye hiç bi şey olmaz. özellikle siyasi konularda herkes rakip gibi görünüyor ama arka planda herkes kanka.
  • ergenpezeveng  (04.08.19 17:14:54) 
Pratikte olabilir evet. Şu anda bu yolların hepsinde devlet garantisi var, kimse geçmediğinde devlet zaten bu parayı ödüyor.

Mesela Osmangazi köprüsü 103 TL. Çok az sayıda araç geçiyor, bu yüzden de devlet zaten kendi kasasından ciddi bir para ödüyor. Mesela devlet firma ile anlaşıp bunu 40TL'ye düşürtüp 60TL'lik kısmına kendisi teşvik verebilir. Dönem sonunda geçen araç sayısı artacağı için devletin geçiş garantisine yerine ödeyeceği bütçe buraya kaydırılabilir.

Kısacası çözüm odaklı yaklaşılığında üretilebilecek çözümler mevcut.
  • talasas  (04.08.19 17:51:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.