[]

Takvim değişir mi?

Şu an küresel çapta "miladi takvim" kullanılıyor. Bunun da başlangıcını İsa'nın doğumu olarak almışlar. Peki, 100-200 yıl sonra başka bir olayı milat kabul edip yeni takvim düzenlerler mi?
Atıyorum müslümanlar 100 yıl sonra dünya çapında nüfus olarak hristiyanları geçecek. Hicri takvimi yürürlüğe koyar mı devletler?

Aydınlatın beni.

 
ileride takvim değişirse milat noktası dini bir olay olmaz muhtemelen.

en.wikipedia.org

bu linkte günümüzdeki takvimin yerini alması için tavsiye edilen yeni sistem örnekleri var mesela. Ki aslında düşününce mantıklı birçoğu.

en.wikipedia.org

özellikle bu takvim popüler olmuştu bi ara.

www.youtube.com

şu youtube videosuna bakabilirsin bununla ilgili.

edit: Tabi videoda geçen göbeklitepe'nin inşaatını da dini bi olay sayabilirsiniz ama demek istediğim günümüzde olan dinlerle alakalı olmaz diye düşünüyorum.
  • nundu  (03.08.19 23:46:28 ~ 23:52:48) 
@nundu

vay be. çok hoşuma gitti. :D Ama çok uzun oluyor tarih.
ama gerçekten daha anlamlı geldi.

yıl olmuş 12019. :)
  • dont eat me  (04.08.19 00:02:31) 
100 yıl sonra müslüman nüfusu diğer dinleri geçecek önermesi şu an ki artış hızlarına göre bir projeksiyon. Bence inanmayan sayısı logaritmik bir şekilde artarak bu projeksiyonu bozacak. Bu yüzden bir değişim olacağını sanmıyorum. Olursa da hicri değil yeni bir sistem olur.

Hadi diyelim ben totomdan salladığım ön görü yanlış çıktı ve günümüz projeksiyonları doğru çıktı. O durumda da siyasi ve ticari iktidarın kimde olduğuna bakmak lazım. Teorik olarak bakarsan diğer tümler dinlerin toplamı > hristiyanlık. Ama bunu değiştirmek için bir süreç işlemiyor. Projeksiyonlar tuttu diyelim, hatta ileri taşıyalım müslüman grup diğerlerinin toplamının 3 katına erişti. Ama siyasi ve ekonomik olarak yerinde sayarsa bu denklem yine değişmeyecektir. Niteliksiz safi bir nüfus artışı takvim değişimi gibi radikal bir şeye yol açmayacaktır. Dünya ekonomik servetinin yarısından çoğuna hükmeden %1lik kesim değişir, bir islam devleti radikal bir politik güç olur yanına destekçilerini bulursa belki. Takvim vs. gibi şeylerin standart hale gelmesinde ve yayılmasında ekonominin çok etkisi var. Birbiri ile ticaret yapan ülkelerin bu ticaretleri bunu çok etkiliyor.

Özetle dünyada gerçekleşen siyasi ve ekonomik süreçler islamin hüküm sürdüğü 3-4 ülke arasında dönmeye başlarsa neden olmasın. Ama niteliksiz nüfus artışı ne kadar olursa olsun böyle bir sonuca yol açmayacaktır.

YTD :D
  • ManikD  (04.08.19 00:13:44 ~ 00:14:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.