[]

bana yapılan hukuksuzluk için yorumlarınıza ihtiyacım var

selam dostlar,
oturduğum evin giriş katı, bir üst katı ve onun üstündeki dairelerden biri bir adama, diğer daire de bana ait (daha doğrusu ziraat bankasının konut kredisinden ötürü ipoteği var). yani 3 katlı binada benim oturduğum daire dışındaki diğer kısımlar o adamın ve kendisi de benim alt katta oturmakta.

şimdi problem şu: bugün dışarı çıktığımda tesadüfen farkettim ki evin arsasına dahil olan, ve dolayısıyla benim de hisse sahibi olduğum, evin etrafındaki yaklaşık 60 metre karelik boş araziye birkaç işçi getirmiş ve birşeyler yaptırıyor. bana dediği şu: buraya beton dökeceğim, alttaki bodrum katı kiraya vereceğim adam da arabasıyla bu yapacağım yoldan geçecek. adama bana sordun mu, rızamı aldın mı, bu yaptığın hak ihlali deyince diyecek sözü olmadı.

size sorum arkadaşlar, ben ne yapmalıyım? komşu olduğumuzdan ve ben işe gittiğimde evde çoluk çocuğum kaldığından tedbirli davranmam gerekiyor. yani kavga dövüş işine girmek istemiyorum ama alo 181 i aradığımda bu toprak parçasının ortak bahçe alanı olduğunu ve bana belediyedeki imar birimine ya da tapu kadastro müdürlüğüne gidip bildirmem söylendi. adamla bugün tekrar karşılaşamadım ama oğlu bana 'burası otopark olacak zaten otopark zorunlu' gibi şeyler dedi.

ilgili devlet dairelerine gitsem %100 haklı olduğumdan bu adamın yaptıracağı şeyler için ceza verecekler ve belki de yıktıracaklar ama bu duruma gelmek istemiyorum üstte yazdığım sebepten. nasıl çözebilirim, otopark konusunda ne dersiniz? adam oraya bir sürü masraf yapıp beton döktükten sonra yarın kardeşim ben yaptım sen kullamazsın demeyeceği ne malum? evi satacak olsam, alıcı bahçe hissesini kullanmak istese ortada toprak kalmamış olacak. vAllaha çıkamadım işin içinden. sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. okuyanlar ve fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

 
orayı kiraya verecekse arsa payı oranında hak talep edin. tamam yaptırıyonda orası ortak, benim de payım var deyin. yanlış anlamış olabilirim, binada 4 daire var, 1i sizinse, bu durumda payınız %25. 1000 liraya kiraya verse 250'sini size vermek zorunda.

ha yok ben parada istemiyorum derseniz arkadaşınız birisi gitsin belediyeye şikayet etsin. şikayet üzerine gelip söktürür belediye. siz de olaydan haberiniz yokmuş gibi yaparsınız.
  • trajikomix  (03.08.19 22:18:39) 
milletin para için gözü dönmüş durumda... hiç bulaşma bence. adam kıl biriyse yavaştan başka eve çıkma planları yap, çıkınca da evi bir suriyeliye kirala ya da sat, durumu da anlat satarken, bodrumdan pay alabilirsin de bonusmuş gibi, o uğraşsın sonra.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (03.08.19 23:14:50) 
istanbuldaysan beyaz masaya sikayet birak, sulh ile cozemezsin boyle tiplerle arandaki durumu ya araya bir abi, dayi girecek ya da belediye ugrasacak.


  • müptezel dostoyevski  (04.08.19 01:40:35 ~ 01:41:03) 
Bodrum katı, sığınak ya da otopark olarak ruhsata işlenmiştir. Tadilat adı altında belediyeden onarım izni çıkartıp daireye çeviriyorlar.
Açık açık konuşun, niyetiniz yoksa bir çivi çakamaz.
Ayrıca, imza vermediğiniz sürece hak iddaa edemez, diye düşünüyorum.
Tecrübeli birilerinden hatta belediyeye gidip danışmanız daha yararlı olacaktır.
  • lemon cake  (04.08.19 03:30:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.