[]

Sevgiliyle tatilde masraf konusu

Mesela sevgilinize hadi şuraya gidelim diye çok ısrar ediyorsunuz ve siz de bir para babası değilsiniz. Biletlerini her şeyini ben alıyorum mu dersiniz yoksa örneğin uçak biletin bir yönü benden ya da sen biletini al oradaki tüm masraflar benden mi dersiniz bu tarz işler nasıl oluyor? :) para bu konuda konuşulacak bir şey o yüzden, yoksa araya para girme konusu bu tarz şeylerin arada problem yaratması gibi bir şey yok. Basit ele alabilirsiniz yani. Not: sevgilim yok sadece sormak istedim:)




 
daha çok kazanan taraf daha çok üstleniyor. büyük masraflar eşit pay ediliyor. benim için öyleydi en azından.


  • 9kuyruklukedi  (03.08.19 01:30:18) 
Ben para ağasıyim , 20 kere ismarladim bir kere ismarla dedim kıyamet koptu ama öyle böyle değil.. sonra anladım ki parasını veririm kendime laf söyletmem, keyfime bakarım.
Bu benim düşüncem

  • kleider  (03.08.19 01:32:09) 
sevgilinle çok yakın oluyorsun. direkt dumdüz alman hesabı da odeyebilirsin ya da taraflardan biri zenginse o öder. gercek sevenler bunu umursamaz. yaninda tuvalete gittigin insandir o, senin her halini goren insan. icini disini bilen insan. para konusu gerilim yaratmaz.

ama taraflardan biri tek basina veya cok oduyorsa ve bundan rahatsiz oluyorsa ya da biri odemek istemedigi halde odemek durumunda kalip bundan rahatsiz oluyorsa bu zaten sevgililik falan degil. pic erkek kezban ilişkisi bu.
  • batlegolas  (03.08.19 01:32:50) 
Ana kalemleri ortak ödüyoruz ya da o an kim daha müsaitse uğraşmak için o ödemiş oluyor, diğeri de tatilde yeme içme vs. çoğunu ödüyor.

Mesela yurt dışı tatilinde o uçak biletlerini aldı, ben oteli ödedim. Deniz tatili için ben yurt dışındayken o ilgilenip uçağı ve oteli aldı, ben gittiğimiz restoranlarda ya da kahvaltıcılarda ona pek bırakmamaya çalıştım. En son 1 geceliğine gittiğimiz yere de onun arabasıyla gittik, ben oteli ayarladım.

Böyle çok da para konuşulmadan birbirine yakın olacak şekilde hallediyoruz aramızda tatile göre.
  • ms brownstone  (03.08.19 01:41:26) 
ms brownstone mükemmel ilişkiyi özetlemiş. Ağırlık her zaman bi tarafta olsa bile kimse kimsenin altında kalmayıp aşağı yukarı eşit şekilde olması lazım. Ama bunu alman hesabı yerine bir taraf bir şeyi alırken diğer taraf başka bir şeyi öder şeklinde.


  • sndy  (03.08.19 04:20:10) 
elini cebine atmayan sevgiliyle tatile falan çıkılmaz. hatta niye sevgili oluyosun ki öylesiyle? sıradan arkadaşlarıma yağdırsam gözüme gelmez. işsiz, yolsuz kaldığımda aynı kişiler tarafından bana da yağdırılmıştır çünkü. ilişkide de aynısı olmalı. kimsenin sponsoru gibi hissetmemeli.


  • sinek kral  (03.08.19 09:30:00) 
her zaman eşit paylaştım. ağa babası olsa da ödetmezdim
ağa babası olsam da hepsini ödemezdim ama ana kalemleri ödeyebilirdim, ya da akşam cıkmaları ısmarlardım vs.

  • blacksky  (03.08.19 09:36:38 ~ 09:37:21) 
O an elimde toplu para varsa bir nevi hediye gibi ısmarlamak isterdim ama öyle ekonomimi sarsacak durum olduğunda bileti sen tatili ben gibi yapardım.


  • filipis  (03.08.19 10:18:20) 
her şeyi eşit ödüyorduk. veya mesela yol parasıyla kalacak yer parası birbirine yakınsa birini ben ödüyordum birini o. gittiğimiz yerdeki harcamalar için de ortak para yapıyorduk, şöyle, ikimiz de 100'er tl koyuyorduk, o 200 tl ortak paramız oluyordu, harcamaları o para ile yapıyorduk, bitince yine 100'er tl koyuyorduk gibi. ha bir keresinde benim seyahat hediye çekim vardı, hediye çekinden ödemiştik yolu oteli vs. onun olsaydı onun hediye çekinden öderdik. öyle durumlarda parasını ver/vereyim muhabeti yapacak insanlar sevgili değildir zaten.

ağırlıklı olarak bir tarafın ödemesinden rahatsız olurum. sadece tatilde de değil, genel olarak.
  • pati  (03.08.19 11:04:25 ~ 11:10:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.