[]

Patoloji sonucu yanlış olabilir mi?

Herkese merhaba,
Geçen hafta babamın durumu için bir duyuru daha açmıştım. 2 nörolog 1 göğüs hastalıkları profesörünün incelediği MR ve PET sonuçları doğrultusunda babamda akciğer kanseri olabileceği, metastaz yaparak beyne ve böbrek üstü bezine sıçradığına dair şüphelerini bize bildirdiler. Akciğerde primer tümörden alınan parça patolojiye gitti, dün aldığımız sonuca göre alınan parçada kanser yok.
Arkadaşlar patoloji yanılabilir mi? Primer tümörü doğru tespit edememiş olabilirler mi? Çünkü MR görüntülerinde beyinde 20 ye yakın lezyon mevcut, böbrek üstü bezi ve akciğerde de kistik bir yapıyı pet taraması doğruladı.
İyi huylu tümörlerin metastaz yapmayacağına dair yazılar okudum. Kanseri yanlış yerde arayıp zaman mı kaybediyoruz. Doktor olan veya hasta yakını/ hasta olup benzer durumlarla karşılaşan, önerisi olan var mıdır?
Bilgilerinizi paylaşmanızı rica edeceğim. Herkese sağlıklı günler dilerim

Moderasyondan rica; gönderi bir süre üstte kalabilirse çok mutlu olurum.

 
Geçmiş olsun, doktorların yorumu ne oldu? Biyopsiyi nasıl yaptılar?


  • efx  (02.08.19 22:19:02) 
Bir kez daha biyopsi yaparlar muhtemelen


  • sydney  (02.08.19 22:44:37) 
Ebus yöntemi ile nefes borusundan girerek ciğerden parça alındı.


  • uygulugunusevdimin  (02.08.19 23:23:06) 
Göğüs doktoru ile pazartesi görüşeceğiz. Ama nörologlar bir gariplik olduğunu söylediler akıllarına yatmadı sonuç :(


  • uygulugunusevdimin  (02.08.19 23:24:47) 
Çok geçmiş olsun, bir yorumum yok ama çok geçmiş olsun demek istedim


  • dragons  (03.08.19 00:31:10) 
Alinan kisimda kanser hucresi olmayip tumorun geri kalaninda olabilme durumu oluyor. Arkadasimin babasinin prostati oyle olmustu. Dr lar tabi daha iyi teshisi koyacaktir.


  • oscar  (03.08.19 03:52:50) 
ebus esnasında kanserli hücrelerin olmadığı bölgeden parça alınmış olabilir. Tekrar biyopsi yapacaklarını düşünüyorum.


  • efx  (03.08.19 20:27:51) 
lezyonların yerine göre transtorasik biyopsi yapmak lazım. endobronşiyal yolla bazen yeterli materyal alınamayabiliyor. transtorasik ince iğne aspirasyon biyopsisi.


  • ceycey e  (12.08.19 16:21:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.