[]

Ahşap eskitme - Hangi ürün?

Selam DIY'cı gönül dostları,

Şuradaki efekti (eksiup.com) hangi ürünle yapıyorlar? Hobicilerin kullandığı sıvı eskitme ürünlere benzemiyor sanki. Toz bir ürün filan mı?

Evin kapılarını önce kreme boyayıp sonra böyle eskitme yapmak istiyoruz ama boyumuzu aşan işler mi yoksa bunlar?

 
bizim müşteriler şase boyası veya patina ile yapıyor. şase boyası diye aratırsan bir sürü ürün çıkar, belki nasıl yapıldığını gösteren videolar da vardır. ustalık/el alışkanlığı gerektiren bir iş, kapıya girişmeden önce başka ufak bir yerde deneyin yapacaksanız.


  • pati  (02.08.19 21:00:23 ~ 21:00:34) 
Patina boyası, şase boyası, hatta herhangi bir sentetik boya ile yapılıyor.

Aslında bildiğin sentetik boya patine boyası olarak satılanlar. Oksit sarı, kahve, siyah kullanılır genelde.

Fotodaki eskitme rengi kahve de olabilir oksit sarı da.

Ama krem boyayıp üstüne patina çekerseniz bu tonu yakalayamazsınız, çok daha koyu bir ton olur.

Fotodaki ürün büyük ihtimal ile beyaz üzerine yapılmış, beki beyaza bir iki damla oksit damlatılıp kırılmış olabilir.

Nasıl yapılacağını tarif edeyim;

Önce malzemeyi selülozik boya ile beyaza boyayacaksınız, kuruduktan sonra sentetik bazlı bir eskitme boyası ile fırça bez ve yer yer ince bulaşık teli ile patina yapacaksınız.

İşte burası biraz el alışkanlığı istiyor. Sol elinizde bir bez, sağ elinizde fırça ile eskitmeyi malzemeye hafif darbelerle sürüp sürüp fırçadaki fazlalığı beze sileceksiniz.

Yani fırçayı boya yapar gibi değil de toz alır gibi kullanacaksınız.
  • John Bloor  (03.08.19 10:10:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.