[]

Kimse işini düzgün yapmıyor. Herkes şark kurnazı

Selamlar.

Bizim insanımız neden böyle? Artık tahammülüm kalmadı.

Arabanın lastiklerde 160-180 arası hızlarda balans var diye götürüyorum, sözde yapıyorlar; artık 100'de balans yapıyor (jantlar, lastikler kusursuz aslında). Anlayamıyorum ya. Bilgisayara bağlayıp yaptığın şeyi nasıl daha beter ediyorsun?

Cam krikosunda hata var. Tamir için götürüyorum. Olmayacaksa olmaz desene. Yapıyor, 2 gün sonra aynı. Kendim söküp yaptım, aylardır sorunsuz. Sen camcısın. Bunu da beceremiyor musun yani?

Gelelim asıl bu başlığı açtıran sebebe ve soruma. Koca koca firmalar bile şark kurnazı olmuş. 3 kuruş için rezilce taklalar atıyorlar.

Bir internet sağlayıcısından aboneliğimi iptal ettirdim. BTK kararıyla bana 200 tl ödeme çıkmış. Benim alacağım var yani. Firmanın sayfasının alacak sorgulama sayfasına girip, iban ve diğer bilgilerinizi girip iade al butonuna basıyorsunuz, güya iade olacak. Firmanın sitesinin tüm fonksiyonları, özellikle kendi tahsilatları için olan sayfalar tıkır tıkır çalışıyor fakat iade etme kısmı devamlı "İşleminizi gerçekleştiremiyoruz" uyarısı veriyor. Arıyorum, çağrı merkezi personeli güya neyi kastettiğimi bile anlamıyor. Mail atıyorum dönüş yok. Resmen o sayfayı bilerek çalıştırmıyorlar.

En son cimere yazdım. Cimer konuyu btk'ya havale ettikten 1 saat sonra firma beni arıyor. İban teyit edelim hemen yatıralım diye.

Yani bu kadar takla mı atmam lazım paramı almam için? Milyon dolarlık firmasın, 200 tl ödememek için hallere hareketlere bak.

Üstüne üstlük 15 iş gününde yatarmış para. Neden? Yani ben abonelik başlatacağım desem 1 saatte evime geleceksiniz, kurulum dahil iş bitecek. Bilgi ve hız çağındayız. 200 tl'yi ancak 15 günde mi yatırabiliyorsunuz? Neden diyorum, mahsuplaşma, muhasebe şu bu uzun sürüyor. Ama diyorsunuz ki aboneliğiniz olursa anında mahsuplaşır, faturanızdan düşeriz. Bak o zaman saniyede mahsuplaşabiliyormuşuz işte.


Herneyse, benim paramı geciktirdikleri her gün için yasal günlük faiz talep etme hakkım var mıdır bir şekilde? Faturamı ödemezsem onlar her güne işletiyorlardı da. Benim geciktirme lüksüm yoksa onların da olmamalı.

Milyon dolarlık firmalar bile çakallık peşine düşmüş. Artık midem bulanıyor. Bir tamirciye işimiz düşer, sokak sokak "acaba tamir edebilir mi?", "acaba hangisi kazıklamaz" sorularıyla geziyoruz. Biz bu ülkede işimizi şüphe duymadan pat diye yaptırtamayacak mıyız?

Düşünsenize "tanıdık var mı abi, gidince kazık yemeyelim çünkü" demek rutin olmuş bizlerde. Çünkü biliyoruz ki gittiğimizde 10 esnaftan 9'u kazık peşinde. Tam tersi olmalı.

 
:))

evleniyorum ben de yakın zamanda. evin tadilat işleri ve eşyalar için sürekli ustalarla esnafla muhatap oluyorum. türkiye öyle bi duruma gelmiş ki kim kimden ne koparabilirse onu kar sayıyor. tamamen kazıklama ve çalma üzerine kurulu iş ilişkileri var. işin komik tarafı herkes dinden allahdan bahsediyor.

en sonunda baş edemedim tadilat işlerini youtube dan bakarak yapıyorum. ne alet lazımsa para verip alıyorum işimi görecek kadar. en son panjur yaptırayım dedim. uzun hikaye şimdi anlatmayayım adam panjurumu yapamadı evde panjur yok. malzeme alması için verdiğim 1800tl param şu an adamda kaldı. daha bunun gibi tonla hikaye geldi başıma. boyacıya para verdim evin boyası sıkıntılıydı eski boyaları kazıyıp yenisini yapması için anlaştık. adam kazımadan boyamış şu an evin boyaları yine kavlıyor. bi daha ki sefere kendim boyayacağım.

ev eşyasını artık 300-500 fazla verip ikea vs gibi firmalardan alıyorum. duşakabin yaptıracağım gibip mahalledeki esnaf yerine pahalı olduğunu bile bile koçtaş a yaptıracağım mesela. kendi yapabildiğim her şeyi de kendim yapıyorum.

piyasa böyle mazlesef. balık baştan kokar. tüm ülke hırsız ahlaksız.
  • ergenpezeveng  (02.08.19 13:11:30) 
çünkü firmalar biliyorki sen dava etsen bile en az avukata 2k-2,5k yaslayacaksın dava masrafın vs olucak dava en iyi ihitmalle 6ayda bitecek sonra sen o 300tl-400tl masrafını diğer masraflar ile beraber alacaksın vs.

kimse bu masrafa girmek istemiyor. çünkü mikro davalar türkiye çözülebilen şeyler değiller. ha çete davası ha benim aracı yapamadın davası aynı.

aynı zamanda tabi mesleki yeterlilik diye bir durum yok. bu tip işler için lisanslama gibi bir durum yok. makineye parası yeten boşta gezen adam bir makine bir tabela ile oluyor sana işin ehli.

sen bir de sanayide iş yaptırırken gör. adam yalvarıyor senden iş almak için tamam diyorsun 10dk içinde işin normalden uzun süreceğini anlayıp senin malzemeyi falan atıyor dışarı git başka yere diyor.
  • dedim dedim de kime dedim  (02.08.19 13:13:04) 
Reyiz, imdat doktor zannedip kucağına bırakırsanız kendinizi herhangi yemini olmadığı için afedersiniz ama dudukluyecektir sizi


  • protrek  (02.08.19 13:27:34) 
balans sadece lastik ve janttan değil fren diskinden dolayı da olabilir. disk sıcakken araba yıkamak mesela sebeplerden biri.


  • sttc  (02.08.19 19:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.