[]

spor yapan biri için multivitamin, d vitamini, omega 3 vb faydalı mıdır?

bu tip destekleyici ürünlerin performansı artırmaya, eksik kalan vitamin veya mineralleri tamamlamaya faydası olabilir mi, yoksa alınsa bile kilo verme döneminde mi alınsa daha mantıklı?

kendi adıma durumum şu şekilde,
* zayıf, kolay kilo alamayan, alsa da bir kısmı göbeğe giden. 2600 kalori civarı alıyorum son zamanlarda
* astım bronşit vb dolayı kışın veya soğuk havalarda çok kolay hasta olan
* sporda pek güçlü olmayan, kas ağrıları çeken
* pek fazla sebze yemeyen, bunun için bişeyler yapmam lazım. meyve severim ama.

bu sorunlardan bir kısmı için yardımcı olabilecek bir şeyler varsa memnun olurdum ne yalan söyliym.

 
Vitaminler yalan omega iyisinden bazıları.fayda gordbiliyormus


  • tabasco  (01.08.19 23:44:59) 
D Vitamini kandaki SHBG miktarını bir miktar düşürdüğü için serbest testosteron miktarına pozitif etkisi olabiliyor.

Multivitamin gereksiz.

Omega 3 herkes için gerekli.
  • angelus  (01.08.19 23:46:28) 
@angelus
düzenli kullanmalı mıyım, yoksa bir ay al bir ay ara ver gibi mi kullanayım? teşekkürler

marka tavsiyesi olursa yazabilirsiniz.
  • sheeper  (01.08.19 23:53:05) 
Normalde D Vitamini vücutta depolanıp kullanılan bir vitamin ama Türkiye konumu itibari ile depolanabilir formuna çok maruz kalmıyor, yani günde toplam 1-1,5 saat ulaşılabiliniyor, o nedenle düzenli kullanmakta fayda var, ben Ocean Vitamin'in 1000 ünitelik ürününü öneririm.


  • angelus  (02.08.19 00:01:05) 
  • Delay Fuze  (02.08.19 00:01:32) 
sebze şart bence. mix&go gibi bir ürünle shake yapmanı tavsiye ederim sebze sevmeyen biri olarak. sebzeleri meyvelerle karıştırıp içiyorum arada doğru dürüst tadı gelmiyor bile. allah ne verdiyse atıyorum semiz otu, ıspanak, maydanoz vs.

muz sebze tadını kesme konusunda epey iyi.
  • bisorumvargaliba  (02.08.19 01:54:42) 
>> * sporda pek güçlü olmayan, kas ağrıları çeken
Eğer formunuzda çok büyük bir sıkıntı nedeniyle ağrı çekmiyorsanız magnezyum iyi gelir. Takviye olarak tablet formunda da alabilirsiniz, bildiğimiz muz şeklinde de.

  • bayilirim  (02.08.19 02:24:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.