[]

Mesajla tacize karşı ne yapmalı?

İnternet üzerinden belli hesaplarıma ısrarla mesaj atan iğrenç bir adam var, engellesem de başka hesaplar açıp mesaj atıyor. Hesabımı kapatıp başka hesap açtım, orada da bulmuş beni nasıl yaptıysa. Bahsi geçen yerler Instagram ve Twitter.

Yaklaşık bir aydır böyle ve her mesajında garip şeyler iddia ettiğinden kabul etmiş durumunda kalmamak için cevap vermek zorunda hissediyorum kendimi. Bu kişiye ne yapmalı? Şikayetle vb. uğraşacak vaktim yok şu sıralar. Ölü taklidi yapmak yeterli mi? Hiç engellemeyeyim mi bile?


 
"garip şeyler iddia ettiğinden kabul etmiş durumunda kalmamak için cevap vermek zorunda hissediyorum kendimi", sebep? manyak biri sizinle ilgili garip iddialarda bulunsa ne bulunmasa ne? niye kendinizi ifade etme derdine düşüyorsunuz ki? böylesi bir tacizciye cevap yazmanızın hiç bir makul dayanağı yok. doğrudan şikayetçi olun bu derece rahatsız hissediyorsanız. vaktim yok demişsiniz, ama adama onun iddia ettiği gibi biri olmadığınızı kanıtlamak için cevap yazmaya vaktiniz var, öyle mi?


  • Phoebe  (01.08.19 17:34:03 ~ 17:34:15) 
Engellemek on saniye. Cevap yazmaktan kısa sürer. Onun tekrar hesap açması 3-5 dakika. Mesajlara bakmamak da bir yöntem. Madem zamanınız yok, hiç okumayın ve engelleyip geçin


  • her giriste sifresini unutan adam  (01.08.19 17:37:58) 
hayır, yanlış anlaşıldım. sizi suçlamaya çalışmıyorum. yanlış tarafa odaklanıp, enerjinizi ve sabrınızı yanlış tarafa yönlendirdiğinizi anlatmaya çalışmıştım. bu derece rahatsızsanız enerjinizi doğru kanalize etmelisiniz, bunu vurgulamak istemiştim. doğru kanalize etmekte engellemek olur, şikayetçi olmak olur, ölü taklidi olur, her ne istiyorsanız o olur. ama böylesi bir manyağa kendinizi ifade etmeye çalışmak olmaz.


  • Phoebe  (01.08.19 17:52:22) 
Karşındaki tipi tanıyor musun? Sana fiziken ulaşma ihtimali var mi?


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (01.08.19 19:10:27) 
Niye cevap vermek zorunda hissediyorsun ki.

"Olu taklidi yapaym mi"
Evet??
  • stavro  (01.08.19 20:54:51) 
cevap yazdığın için yazmaya devam ediyor. bu kadar basit. 10 mesaj yazsa hiçbirine cevap alamasa sıkılıp bırakır eninde sonunda... cidden garip ya cevap yazıp adam tekrar mesaj atınca şaşırmak...


  • benim adim kerim hepinizi severim  (01.08.19 21:07:53) 
İlk olarak ihtar vermeniz gerekiyor diye düşünüyorum: "bu yaptığın taciz, benimle artık iletişime geçmeni istemiyorum. senden bir rahatsız edici mesaj daha alırsam derdini savcıya anlatacaksın." şeklinde.

Bundan sonrası hayati. Eğer bunu söylediyseniz yapmak durumundasınız, gidip şikayetçi olun. Eğer olmazsanız işler daha da sarpa sarar, cesaret bulur.

Eğer "bununla uğraşamam" derseniz sadece engel atmanız ve asla muhatap olmamanız önemli. Ya bir süre sonra sıkılır gider, ya da bir gün canınıza tak eder ve şikayet dilekçesini savcılığa gönderirsiniz.

Ve lütfen, kendinizi bu adamdan koruyun, güvenliğinizi alın. Şikayet etme/etmeme meselesinden bağımsız olarak söylüyorum bunu.
  • sevgikusunkanadinda  (01.08.19 21:56:14) 
Hesapları gizli yap ve engelleme bile. Mesaj isteği attığında bakmadan geç.


  • noluyo yaa  (01.08.19 21:59:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.