[]

Biat; tek sözüyle durulduğunuz ya da harekete geçtiğiniz birisi var mı?

biat arapça el sıkışma, anlaşma, kölelik veya itaat sözleşmesi anlamına geliyor, nişanyan sözlükte. ben söz dinlemenin bir üst hali gibi düşünüyorum. sorgusuzca karşı çıkmadan kabul etme.

Sizin de sözünü dinlediğiniz, herhangi bir konuda hırsla hareket ederken tek sözüyle durulduğunuz ya da tepkisizken harekete geçtiğiniz birisi var mı?

salt biat olarak da algılamayın ama sırf rica etti diye çok önemli bir kararını değiştiren de diyebiliriz.

godfather 2deki Frank Pentangeli'nin kardeşinin yüzünü görüp susması gibi diyelim..

dün işyerimizde bi kaç sevdiğimiz arkadaşımız daha önceki yönetimin adamı oldukları ve biten işlerden gelen bambaşkalarının adamları yüzünden işten çıkarıldılar. aslında çoğu işleri devam etmekte oldukları için, iş akti feshinde arabulucunun kendilerine dayattığı sözleşmeyi imzalamayacakken, kendilerine gelen tek bir telefonla konuyu kapatıp tası tarağı topladılar. arayan tahmininiz üzere daha önceki yönetimin başındaki adamdı.

Babasız büyümüş, annesiyle de abla kardeş ilişkisi olan birisiyim; açıkçası benzer bir durumda yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım diye düşündüm. garipsedim durumu. Ben, benzer bi durumda hayatta iplemezdim o arayanı mesela..

 
Yok. Yani tabii ki fikirlerine önem verdiğim yeri geldiğinde makul durumlarda benim fikrimi değiştirebilen bir iki kişi var ama o kadar.

Ama tam tarif ettiğiniz gibi bir arkadaşım var. Annesi evlenmesi gerektiğini düşündüğü için evlendi 4 5 sene önce hiç evlilik gibi bir düşüncesi yokken, şimdi de annesi bebek yapması gerektiğini düşündüğü için çalışmalara başladı. Son konuşmamızdan önce daha istemiyorum diyordu.
  • saridendigindekirmizidiyebagiranadam  (01.08.19 13:14:22) 
Öyle birisi yok ama godfather daki sahne muazzamdı.


  • benbirbenibulup  (01.08.19 13:14:42) 
Vedat Milor.

İki elim kanda olsa yapma chicha dese özür diler polise teslim olurum.
  • chicha  (01.08.19 13:29:12) 
Yok abi. Akıl hocam falan yok.


  • stavro  (01.08.19 16:02:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.