[]

Bisiklet tavsiyesi

Merhaba,

Şu sayfadaki bisikletlerden hangisini tavsiye edersiniz ve neden?

sayfa isveççe ama teknik detaylar basit zaten
www.biltema.se

Google translate de edilebilir.

boyum 1.85, kullanım amacım günlük ulaşım.
Biraz tepeli bir yerde yaşıyorum önceki bisikletim çalındı 24 vitesti.
Bu mağazadan almam şart başka yerden başka marka alamam.

www.biltema.se
bu güzel gibi ama 7 vites. bir de frenler pabuçlu, o baya uğraştırıyordu 2 önceki bisikletimde yenile vs.

www.biltema.se
bu 24 vites ama hibrit. Hibrit olmasının eksisi artısı ne bilemiyorum. Ön teker amortisörlü, dağ bağıra çıkmayacağım. Bunda öteki aksesuarlar yok, disk frenli. Çamurluk vs taktırmak lazım.

www.biltema.se
bu 21 vites, trekking ne ola ki?

7 vitesli olanda kaset yok, vites olayı farklı ve onlar çok iyi değil diye biliyorum.

Hangisini tavsiye edersiniz?

teşekkürler

 
Siteye girince kafamın içinde leva's polka çaldı.

Ön taraf amortisörlü alacaksan maşa kilitlenebilir olmalı mutlaka.
  • goodz  (31.07.19 21:59:11) 
içimden onu almak geçiyor galiba. kilitlenebiliyormuş, bu ne anlama geliyor peki? kilitli olunca ne oluyor açık olunca ne oluyor?


  • senolll  (31.07.19 22:05:07) 
kilitli veya kilitsiz pek bi olayı yok aslında. anladığım kadarıyla bisikletten pek anlamıyosunuz ve düz gezmelik bi bisiklet arayışı içine girmiş gibisiniz.

kilitli maşa dağda bayırda performans arayanlar için idealdir. düz yolda ne alırsanız alın size sıkıntı çıkarmaz.

koltuk altı amortisörlü almamanızı tavsiye ederim yalnız. yokuşlarda pedala aktardığınız gücün bi miktarını koltuk altı amortisörü absorbe eder ve kaybolur. yalnız stabilize yollarda sele için büyük konfor sunar bu durum.
  • johnnie w lker  (31.07.19 23:05:15) 
@johhnie yani aslında 4 senedir aktif olarak neredeyse her gün bisiklet kullanıyorum, ulaşım aracım. 1.5 sene kadar da bisikletle yemek dağıtımı yaptım, bazı günler 60 km'ye kadar bisiklet sürdüm. Ancak daha önce hiç amortisörlü bisiket sürmedim o yüzden o konuda bilgim yok. Bu linklerdekiler de dağ bisikleti değil, hiçbirinde sele amortisörü yok zaten.


  • senolll  (31.07.19 23:43:25) 
merhaba,

gunluk kullanim icin alacaksaniz direkt 1 numarayi oneririm. Neden derseniz
camurluk ve bagaj, hibrit ya da dag bisikletlerine gore buyuk avantaj. En basitinden markete ugrasaniz alacaginiz ufak tefek seyleri arka tarafa alacaginiz lastikler ile tutturabilirsiniz. Canta vs. de konulabilir. Onden amortisor cok gerekli degil, bosuna agirlik.

ilk bisikletin vitesleri gobekten bu yuzden digerlerindeki gibi zinciri, aktaricilari temizleme vs. derdi yok. Kapali sistem, uzun sure bakim yapmadan goturur.

24 vitesin ayni kombinasyonlarini cikartirsaniz aslinda 16 vitese falan denk geliyor. Eger %7-8 den daha fazla egim ve duz yolsa 35+ hiz yapmak giib niyetiniz yoksa fazla vites de gereksiz.

Eger bisikleti yagmurlu havalarda da kullanacaksaniz 1. numaranin roller ya da disc fren versiyonunu bulabilirseniz daha iyi olur. Janttan frenler islaninca pek iyi tutmaz.
  • whisky  (01.08.19 00:49:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.