[]

ofise giren kırlangıç hakkında bilgi

dostlar ofise açık camdan kırlangıç girmiş. daha önce de 2 kere yaralı güvercin girmişti. güvercinleri yemini suyunu verip bir süre sonra ait oldukları yere salmıştık. açıkçası kırlangıça biraz hazırlıksız yakalandık. görünürde herhangi bir yara veya hasar gözükmüyor. ancak sürekli kanatları açık duruyor. yaklaştığımız zaman çıklık atıyor piç. neyse biz bunu bir şekilde yakaladık. ecevit'in beyaz güvercinleri salması gibi saldık. ancak bir kaç kanat çırpmadan sonra alt katın bahçesine düştü, hem de kedinin önüne. neyse can havliyle kurtardık. orospu kedi kaçtı. bahçe zaten ağaçlar ve sarmaşıklarla dolu, bu kırlangıç arkadaş o sarmaşıklardan bir tanesinde pineklerken ya da yuva da yapmış olabilir, bu oç kedi veya kediler oraya baskın düzenlemiş olabilir. hayvan da can havliyle bizim camdan girmiş olabilir. sonuç olarak elimizde bir adet uçmayı unutmuş ya da tövbe etmiş kırlangıç var. yem ve su ihtiyacını karşıladık. vitamini verip vermemekte kararsız kaldık, üzerinde "pet" kuşlar için yazıyor. papağan, muhabbet kuşu vs. kırlangıça bu vitamini versek sorun olur mu? ya da kırlangıç bakımı hakkında bilgisi olan var mı?

vitamin ; i.hizliresim.com
kırlangıç; i.hizliresim.com
kırlangıç; i.hizliresim.com

 
bi yanlışın olmasın, o kırlangıç değil atmaca yavrusuna benziyor.


  • kimlanbu  (31.07.19 15:58:22) 
olabilir, internetten baktığımız fotoğraflarda kırlangıç gibi duruyordu. şu fotoğrafta ki işte

dusuneninsanlaricin.com

buna çok benziyor. atmaca fotoğraflarına baktım da yok değil sanki. atmaca biraz daha yırtıcı, bu gayet normal duruyor. hiç yırtıcı değil.
  • bazenuyur  (31.07.19 16:04:20) 
ebabil diye aratınca çıkıyor


  • kimlanbu  (31.07.19 16:15:50 ~ 16:16:13) 
bana da ebabil gibi göründü. güvercin gibi saldığınızda uçamamasını da açıklar hatta bu.


  • phoarbix  (31.07.19 17:17:38) 
ebabilse eğer : eksisozluk.com


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (31.07.19 17:54:21) 
resimleri acamiyorum ama eger ebabilse: evrimagaci.org


  • kasabanın en güzel kızı  (31.07.19 17:58:57) 
ebabile benzettim ben de. Yüksekten salınması gerekiyor diye biliyorum. Son 1 hafta denkg eldiğim 3. ebabil kuşu. İstanbulda maçka tarafında bugün güvenle uçuruldu bir tanesi. Sakat sanılıyordu

simurg kuş eviyle iletişime geçmemizi de öneren olmuştu
  • CursedChico  (31.07.19 23:20:00) 
herkese merhaba,

vakit ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim. kırlangıç sandığımız için kuşa ekmek su vs. vermiştik. bir sonraki gün ise ekmeği ve suyu kestik. akşam arkadaşımızı haliç metro köprüsünün üzerinden özgürlüğüne kavuşturduk. gayet sağlıklı bir şekilde sonsuzluğa doğru kanat çırptı.

ebabil kuşu olduğu konusunda uyaran, ekşi sözlük ve evrim ağacındaki yazıları paslayan arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim.
  • bazenuyur  (05.08.19 14:40:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.