[]

reddit - metroda alkol tartışması

www.reddit.com

ne dersiniz kim haklı? ablanın çıkışından sonra muallakta kaldım.


 
evet tr'de de sık sık aynısı yapılıyor. bir şey yanlışsa yanlıştır, -sen hem dışarıdan geldin, hem de kurallara uymuyorsun- diyemezsin. çünkü bu aynı zamanda şu anlama gelir -eğer buralı olsaydın kurallara uymamanı anlayışla karşılayabilirdim ama buralı bile değilsin-. oradaki "bile" kelimesi, "ermeni bile olsa insan insandır" cümlesindeki "bile" ile aynı boktanlıkta. o yüzden haklı yok burada, adam içmemesi gereken bir yerde içki içiyor, öteki de onu uyarmaması gereken bir şekilde uyarıyor, iki yanlıştan da bir doğru çıkmıyor.


  • night train  (31.07.19 13:15:59) 
İşte bunlar hep Brexit. Sarı İngliz abimiz, aynısını zenci, pakistanlı yapsa ağzını açabilecek miydi? Asıl mesele o. O adamlar orta yerde tuvaletini yapsa gıkını çıkarmadan sadece yerini değiştirirdi. Orda bulmuş gariban kendi halinde medeni polishi ona artislik yapıyor. Çünkü diğerine hiç bir şekilde laf söylenmiyor, race cardı oynayıp ortalığı birbirine katıyorlar, en zayıf halka kimse onun üstüne gidiyorlar


  • freedonia  (31.07.19 13:40:58) 
ingiliz olan sarı çıyan için konuşuyorum "you are the asshole".

ırkçı, faşist p*ç. ağzını toparlayamıyor kimseyi rahatsız etmeden orada birasını yudumlayan adamı sırf yabancı uyruklu diye provoke ediyor.
  • viyana kangurusu  (31.07.19 14:01:01) 
Nerdeyse her aksam ise gidip gelirken -londra'da- icinde bulunuyorum bu olaylarin.
Bu ingiliz arkadas o an kendisine 1-2 yanci bulsaydi (tam tersi polish icinde gecerli) olaylar bambaska bi yere gidiyor.

ozellikle ingilizler daha kolay birlik olabiliyor ve gocmenler gocmen olduklari icin cok fazla gurultu patirti yapamiyor. bu polish yine iyi cevap vermis ve evet tum bunun altinda yatan boris johnson, nigel farage gibi insanlarin 'yabancilar paramizi caliyor, onlara karsi koyun' minvalinde aciklamalari. ingiliz'in o an dusundugu sey 'bu yabanci herif gelmis ulkemde benim vergimle yasiyor, trene biniyor ve ustune icki iciyor, ustelik ingiliz bile degil'.
  • try again fail again fail better  (31.07.19 14:58:27) 
icki icen adam kural tanimayan bir sigir.
ama sarisin oglan irkcilik yapmasaydi yuzde 100 hakli olacakti. simdi hakliyken haksiz duruma dustu.

icki icmek yasaktir ve muhtemelen para cezasi vardir.
  • baldur2  (31.07.19 15:04:37) 
abla haklı. Adam içmemeli, İngiliz de öyle dememeli. Aynısı çok yakında Türkiye'de de olacak bu arada(veya oluyor), biraz da "dışarıdan gelene kuralları öğretme" davranışı. Aynısı Suriyeli Afgan vb. bize göç etmiş insanlara yapılacak. Bence bir şekilde kurallar öğretilmeli ama aynısını Türk yapınca ses çıkaramıyorsak orada da sıkıntı var işte. Veya tam tersi, Türkle konuşup başka milletten olunca ırkçı mı derler acaba diye bir şey diyemiyorsak o da aynı derecede kötü.


  • nhk ni youkosu  (31.07.19 15:10:06) 
Bizim ülkücüler ve diğer milliyetçiler işte ve tabi ki dinciler :D Yasalara uymama hakkı var, sanane ki. sana mı zarar veriyor.

Metroda öpüşenlere karışanlar gibi.
  • CursedChico  (31.07.19 23:26:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.