[]

doktor yazısı okumaca (lens reçetesi)

geçen yıl da sormuştum, cevap gelmemişti.

ne yazmış şimdi bana? bc değerim neymiş? bütün değerleri yazmış anasını satayım, hepsi uyar mıymış yani? yazdığı markaları da okuyamıyorm. hangi lensi yazmış bana?

eksiup.com

 
Gecen yıl da cevap vermiş olabilirim. Lens acuvue oasis günlük lens alttakini okuyamadım.


  • curukturpkokusu  (31.07.19 10:43:28) 
evet geçen yılki tek cevap da sizden gelmişti teşekkürler. ama çok faydalı olmamıştı, çünkü eğer şart değilse günlük lens istemiyorum. o yüzden alttakini de okuyabilmek istiyorum.


  • kibritsuyu  (31.07.19 10:46:14) 
Hocam, aylık Acuvue Oasys

BC: 8,4
DIA: 14

gayet olur size. 13 yıldır lens kullanıyorum farklı farklı markalar denedim. Esas mevzu, değerlerinize en uyan lensi bulmak, yani doktorun verdiği markaya bu kadar bağlı olmaya gerek yok. BC ve derecenize uyan bulursanız tüm lensler olur zaten.
  • lcha  (31.07.19 10:53:17 ~ 10:55:29) 
Alta marka yazmamış, aylık veya günlük yazmış


  • curukturpkokusu  (31.07.19 11:11:13) 
zaten 2-3 yıldır acuvue oasys 8.4 kullanıyorum. memnundum da. ama son zamanlarda çok da rahat değilim.

doktor acuvue oasys'in 1 günlük lenslerini de tester olarak vermişti bir çift. onu denedim, hoşuma gitti, ama dediğim gibi günlük de kullanmak istemiyorum, çok pahalıya geliyor.

acuvue oasys 15 günlük lens. iki kutu alıyorum (numaralar farklı çünkü), 3 ay gidiyor, 180 lira. hadi 1 şişe de solüsyon koyalım 200 lira olsun.

günlük lens 30'luk 2 kutu alıyorum, 1 ay gidiyor, 220 lira. 3 aylık alsam 660 lira. yazık, neredeyse 4 katı.
  • kibritsuyu  (31.07.19 11:13:09 ~ 11:13:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.