[]

Saçların beyazlamasını

Önlemenin bir yolu yok mu? Genetik derseniz 45 yasinda olup tek tel beyaz saci olmayan kisinin benden neyi fazla? Cinkosu mu, potasyum demiri mi, d vitamini mi?

Rahmetli babam kemoterapi gorurken beyaz saclari siyahlamaya baslamisti. Demek ki bunun geri donusu var ama henuz tam olarak bulunamadi cozumu.


 
dökülüp kel kalmasından iyidir.


  • Neill  (30.07.19 20:06:03) 
Boşver abi, seni benim saçı dökülen arkadaşla tanıştırayım. Keşke beyaz olsaydı da dökülmeseydi diye sabaha kadar konuşur içini rahatlatır :D


  • eazy  (30.07.19 20:08:15) 
verdiğiniz örnek çok ilginç. soruya verilecek olan ve yukarıdaki gibi saçma sapan olmayan cevapları takip edeceğim.


  • violetsky  (30.07.19 21:05:28) 
Sadece genetik değil, stres faktörü de çok etkin. Tıbben beyazın siyaha geri dönüşü şu an mümkün değil deniyor. Sarımsaklı yoğurt ve çörekotu(havanda dövülerek ve iyice ezilerek tüketilmesi gerekiyor) geciktiriyor.

Ayrıca beyazlaşan saçların dökülme ihtimali de çok az. Gelelim 45 yaşındaki adama:

Muhtemelen “tatminkâr” bir hayat yaşıyor. Dikkat edin zengin, mutlu, huzurlu ya da stressiz demedim; tatminkâr. Böylelerinin saçlarının orijinal rengiyle devam etmesinden öte çökük, kırışık olmayan dolgun bir cilde sahip yüzleri, canlı gözleri ve mütebessim ifadeleri de ekstradan var oluyor. Değil 45; 60 yaş üstü adamlar/kadınlar tanıyorum böyle.
  • levent bilgen  (30.07.19 21:41:17) 
Biz ailecek beyaz sacli olmaya musaitiz. Caresi var mi bilmiyorum ama benim anneannemin 85 yasindan sonra beyazlari dokulup yerine siyah saclar cikmaya baslamisti.


  • nax  (30.07.19 23:06:18) 
ibni Sina'nın her gün sarımsak yutan kişinin dört ayda saçları siyahlar, gibi bir ifadesi vardı. sabah aç karnına bir diş yutulacak, diyordu. deneyip yapanlar varmış, bence makul.
ezilmeden yutulduğu için çok hassas değilseniz koku da sıkıntı olmayabilir.

  • lovemyself  (31.07.19 00:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.