[]

kısırlaştırma sonrası kitle/şişlik

selamlar,

dişi kedimizi kısırlaştırdık. 12-13 gün oluyor. dikiş yerinde de resimlerdeki gibi bir şişlik var. yumuşak, dokununca yana kayıyor falan.

bu normal mi? kedide hiçbir sıkıntı yok bu arada, koşuyor atlıyor zıplıyor. keyfi yerinde. sadece bu şişkinlik biraz canımızı sıktı.

teşekkürler.

 
ilk aklıma gelen sıvı birikmesi ihtimali fakat gerçekten de belki onlarca kedi kısırlaştırmışımdır, ilk defa böyle bir şey görüyorum. hiçbir kediyi göbekten kısırlaştırmadım bu arada, belki göbekten kısırlaştırmayla da alakası vardır, bilemedim.

operasyonu yaptırdığınız veteriner hekime sordunuz mu? alternatif başka bir hekime de danışın bence ona ek olarak. geçmiş olsun.
  • evde liyakat kalmamis  (30.07.19 13:34:37) 
Merhaba

Bizim başımıza geldi bu durum. Belediye veterineri göbekten kısırlaştırma yaptıktan kısa bir süre sonra ortaya çıkmıştı ve şişlik gittikçe büyümüştü. Yanlış hatırlamıyorsam fıtık denmişti bize. Ameliyat oldu tekrar, yine yanlış hatırlamıyorsam veteriner o sorunlu bölgeyi aldığını ve sağlam kısmı dikip yerleştirdiğini söylemişti. Ameliyattan sonra da çok çabuk toparlamıştı. Tek sıkıntı kısırlaştırma ameliyatının hemen sonrasında bu operasyon olduğu için iki kez narkoz alması ağır gelebilir falan denmişti. Aradan yıllar geçti, sağlığı o zamandan beri çok iyi. Bir de ameliyattan sonra kustu mu? Kustukları zaman dikişlerin yırtılabildiğini, böyle şeyler olabildiğini söylemişti veteriner.

Bizim başımıza gelenler böyleydi, umarım sizinki daha da sorunsuz iyileşir. En kısa zamanda veterinere gidip doğrusunu öğrenin bence de.

Bonus olarak diğer kedileri yandan kısırlaştırdık ve onlarda herhangi bir sorun yaşamadık. Ben bir daha karından kısırlaştırmaya cesaret edemem mesela bu olaydan ötürü.
  • hush  (30.07.19 14:01:36 ~ 14:24:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.