[]

websitesi ve adsense

hem ingilizce hem turkce yazilar olan bir site acmayi dusunuyorum da adsense kazanci turkce yazilar icin tl ing icin usd uzerinden mi olur bi durumda? sitenin karisik olmasi adsense onayi konusunda engel falan yaratir mi?




 
Uzmanlar gelip yazacaktır ama artık Türkçe kaynak içeren bir site için Adsense onayı almanız neredeyse imkansız. Diğer sorunun cevabına gelince hangi ülkede yaşıyorsanız o ülkenin para birimiyle ödeme alıyorsunuz, Yani Türkiye'de yaşıyorsanız ödemeniz de TL olur


  • solo  (30.07.19 12:19:42) 
İngilizce yazılara yabancı ülkelerden girerlerse ve bu yazılarda İngilizce reklam çıkarsa, o ülkedeki reklam verenden dövizle tahsilat yapılacağı için sana da o dövizin tl karşılığı yatar. Ayrı ayrı hem döviz hem tl olmaz. Türkiye'de yaşadığın için döviz ödeme alamazsın adsenseden.


  • mg3929  (30.07.19 12:38:52) 
Ek olarak aynı sayfada bir Türkçe bir İngilizce yazan karmakarışık bir siteye adsense onayı alabileceğini de çok sanmıyorum.


  • mg3929  (30.07.19 12:39:31) 
sayfaya gelen kişinin kullandığı dil önemli.

yani full türkçe içerik sayfaya abd'den kullanıcı gelip reklam görüp tıklıyorsa (kendi dilinde reklam) o da usd üzerinden tlye çevrilerek yansılır türkiyeden gören kullanıcılara göre daha büyük bir meblağ olur.

aslında içeriğin dili değil de kullanıcının kullandığı ve dolayısıyla reklam gördüğü dil / bölge önemli
  • ayin yazari  (30.07.19 13:28:19) 
Adsense onay alınıyor arkadaşlar. Daha 1-2 ay önce bir site için aldım. 2 günde onay geldi.

VPN hiç kullanmadınız mı? Hollanda vpn kullanırken sayfada gösterilen reklamlar o ülkeye ait reklam oluyor. Bu da yayıncıyı etkilemiyor normal olarak.

Sitenin hangi dilde olmasından ziyade içeriğine bakıyorlar. Ona göre onay veriyorlar.

Başarılar.
  • teknikekip  (30.07.19 14:11:11) 
sitede farklı dillerin olması site onayını etkilemez, birçok sitenin farklı dilli sayfaları var zaten, fakat böyle sayfanın yarısı ingilizce ve yarısı türkçe karmakarışık ise belki ondan onay almayabilir.

ödemelere gelince de base usd olarak düşünebilirsiniz, bütün ülkelerin cpc oranları vs. farklı olur. haliyle cpc oranı yüksek olan ülkelerden daha çok kazanırsınız.

eğer tl ile ödeme alıyorsanız zaten kazancınız kur üzerinden hesaplanır ve ona göre tl olarak ödeme alırsınız. ayrıca usd ödeme olmaz.

techkhabri.com
  • aziz dostum jack  (30.07.19 14:36:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.