[]

Eşinizi evde yemek firmasıyla basmak

Merhaba arkadaşlar, size bir sorum olacak.

Diyelim yeni evlisiniz. Eşiniz çalışmıyor. Evlenmeden önce sevgiliyken çok güzel yemek yaptığını iddia etmiş, size birkaç kere evde hazırladığı yemekleri getirmiş beraber yemişsiniz.

Neyse efenim, evlendikten sonra bir gün işten erken çıkıp habersizce eve geliyorsunuz. Bir de ne göresiniz... Hazır yemek firması kapının önünde tencere ile yemek getirmiş eşinize teslim ediyor. Firma yemeği bırakıp gittikten sonra eşinize hayırdır diye soruyorsunuz. Eşinizin evlendiğinizden bu yana (3 ay kadar bir süre) siz evde yokken yemek firmasından hazır yemek söylediğini, yemek yapmayı beceremediğini öğreniyorsunuz... Size bunca zaman firma yemeği yedirmiş ben hazırladım diyerek, yalnızca tencerede ısıtıp tabağa koymuş... Siz yemeğe içmeye çok düşkün olduğunuz için hayatı boyunca hiç mutfağa girmeyen biriyle evlenmek istemezsiniz diye düşünmüş o yüzden sevgililik döneminden beri yalan söylemiş, sonra da bozamamış o yalanı utandığı için... Ne yaparsınız böyle bir durumda? Sırf bunun için yalan söyleyen başka neler için yalan söyler diye düşünür müsünüz? Yalanlar üzerine kurulu bir ilişki sürdürülür mü?

 
Sürdürülmez.

Eğer gerçeği bilse benimle evlenmezdi diye düşünecek kadar büyük bir olaysa o ilişkiden hayır gelmez.
  • levpontryagin  (29.07.19 22:29:55) 
Böyle aptalca bir yalan söyleyip devam ettirdiği için tüm güvenim sarılır. Bir yandan da ben ne kadar gerizekalıyım da böyle bir şeyi fark etmedim derim. Hiç mi haftasonu olmadı beraber yemek yapılmadı? Sabah kahvaltılar ne oldu? Resmi tatillerde nasıl yemek pişti? Hakikaten geri zekalıyım diye düşünürdüm. Sonra karımın mi daha yalancı yoksa ben daha geri zekalıyım derdim.


  • reanarchy  (29.07.19 22:30:18) 
Maalesef daha ne yalanlar vardir diye dusunurum...yemek yapamamasi bir sey degil de (ben de bi kadin olarak iddiali degilim, olmayinca olmuyor) ama bunun icin yalan mi soylenirmis pes, cok ilginc geldi bana...


  • Flipsflops  (29.07.19 22:33:45) 
@reanarchy haftasonları genelde dışarı çıkılıyor. yemekler tek öğünlük değil de tencere tencere geldiğinden buzlukta saklanıp azar azar ısıtılıyor, hergün yemek firması gelmiyor. aynı yemekler birer gün ara ile birkaç kere yeniliyor. Kahvaltı zaten peynir ekmek tereyağ vs...


  • benim adim kerim hepinizi severim  (29.07.19 22:35:32 ~ 22:37:19) 
- Çocuğumuz olmuyordu bende dışarıdan söyledim aşkım affet

Çok komik ya, yumurta kırar gene yemek söylemezdim ben olsam. Bir insan 3 ayda kendini nasıl geliştirmez. Aç youtu.be dan bak en kötü.
  • neymis  (29.07.19 22:37:18) 
"I am not even mad, that's amazing" der high five yaparım. ciddiyim, süper olay. biraz bozulurum filan ama bence ileride eşe dosta anlatır çok gülersiniz buna. artık nasıl köşeye kıstırdıysan kızcağıza yağı şöyle baharatı şöyle olacak yoksa yemem vb, kızın öğrenmeyi de gözü kesmemiş açmış kesenin ağzını. diye düşünürüm, düşündüm.


  • engelbert humperdinck  (29.07.19 22:38:15) 
Ahahaha sit-com mu çekiyoruz yahu baştan aşağı soytarılık.

Yemek yapamamayı bir kriter alıp evleneceğin kişiden vaz geçeceğini düşünmesini mi sayayım saçma sapan bir tezgaha girmesine mi (:
  • Ufuk  (29.07.19 22:39:40) 
iyi niyetine inanıyorsam; lan mal öyle desene kursa gider öğrenirsin istiyorsan derim.

inanmıyorsam, avukat bulurum.
  • selam  (29.07.19 22:45:48) 
önceki duyurularını okudum paran bitsin seni 1 gün içinde terketmezse bişey bilmiyorum.


  • ayseee  (29.07.19 23:12:42) 
Acilen hastaneye yatırır tecrit edilmesini sağlarım.


  • filipis  (29.07.19 23:23:57) 
@selam iyi demiş, iyi niyetine inanıp inammaman önemli. Burdan okuyunca ilişki yalanlar üzerine kurulmuş, hatun seni ayakta uyutuyormuş, yarın bir adamla bastığın zaman "aşkım oral seks performansımı beğenmediğini düşündüğünden antrenman olsun diye berkcan'ın üzerinde çalışıyordum utandım söyleyemedim kihkih ne kadar şapşiğim" diye sıyrılacak gibi duruyor.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (29.07.19 23:56:29) 
Ben olsam kendimi sorgulardım bu konuda bu kadar baskıcı bi tutum mu izledim, neden böyle bişey yapma ihtiyacı hissetti diye.
Bi de o an “bugünlük böyle yaptım, hastaydım halsizdim” diyebilir ve sürdürebilirdi. Neden gerçeği açıkladı?

  • megalomaniac  (30.07.19 00:04:00) 
Cok garip bir olay. Yani siz mukemmelliyetcisiniz heralde diye iyi niyetli dusunuyorum. Annemin yemegi soyle guzeldir boyle iyidir vs muhabbeti gectiyse altta kalmamak icin boyle bi cinlik yapmis olabilir. Begendiginizde de ayni lezzeti yakalayamayacagini dusunup surdurmus.
Kendi 3 ay icinde deneyebilirdi elbette. Bence alin karsiniza konusun. Belki sizde de hata vardir. Yorumlarda aldatir da bilmem de yazmislar. İlla yalan soyleyen herkes her konuda mi usta yalanci? Evlendiginize gore guvenmissiniz. Bekara kari bosamak kolay. Burdakileri dinlemeyin esinizle duzgun sekilde halledin. Yalniz bir daha araniza ne olursa olsun yalanin kesinlikle girmeyecegini soyleyin.

  • bugun hava gunluk gureslik  (30.07.19 00:14:11) 
Çalışmayan insan aynı yemeği beş kere de olsa uğraşır dener yapar hani neyden çekinmiş anlamadım.
Eğer ki yemek çirkin oldu diye dırdırınızla evi huzursuz edecek bir insan değilseniz sorun büyük. Öyle bir insansanız haketmişsiniz bence.

  • cilekli pasta  (30.07.19 02:11:57) 
Fark etmediğim için şaşırırdım. Bu kadar basit bir şey için böyle organize bir saçmalığa bulaşmasını da biraz denyoluk olarak bulurdum.


  • baal  (30.07.19 07:14:15) 
Bütün yemekler çeşitli malzemelerle yapılmak zorunda. Siz üç aydır, "ben niye hiç sebze, et vs alınmış görmüyorum bu evde?" diye sorgulamadınız mı hiç? Eşiniz alıp alıp atıyor mu çöpe yoksa? Bu kadar mı kopuksunuz kendi evinizde olup bitenden? Ya da o bu kadar müsrif mi? Bunun masrafının normal mutfak masrafından fazla olacağını hiç mi fark etmediniz? Eğer bunun farkında değilseniz, evin çekip çevrilmesi karşılıklı anlaşmayla veya geleneksel beklentilerle tamamen eşinize bırakıldıysa, herhangi bir şekilde başa çıkmaya çalışmış olması sinirlenilecek bir mevzu olmamalı. Aksine bunu göz açıcı, ilişkinize yeni bir yönlendirme yapacak bir nokta olarak görmekte fayda var. Arada da bir sorun kendinize eşim neden benimle bunu konuşamadı? Utandığı bir şeyi bana niye açamadı? Bu yalan benim için bir "dealbreaker" mı? vs vs

Edit: ayrıca neredeyse her türk komedi dizisinde en az bir kere kullanılan klişe esprilere benziyor. Bir şeyler yazıyorsanız da kamuoyu yoklaması yapmak için sorduysanız, kullanmayın.
  • sopiro  (30.07.19 08:37:36 ~ 08:38:38) 
teyzem ilk evlendiğinde eniştemin eve bıraktığı alışveriş parasıyla esnaf lokantasından tencereyle yemek alıp ben yaptım diye enişteme yediriyormuş, çünkü anneannem kız istemede teyzemin maharetini öve öve bitirememiş (çok abartmış) teyzem de evlendikten sonra mahcup olmak istememiş. bir gün eniştem eve erken gelirken yolda teyzemle karşılaşmış, elinde tencereler. true story.

benim başıma böyle bişiy gelse aşırı gülerim, hiç yalanlar üzerine kurulu bir ilişki falan romantikliğine girmem, ne biçim stres yarattıysam demek ki diye düşünürüm, çok komiğime gider. altı üstü yemek bu ya, ilişkinizin temellerini yemek oluşturuyorsa zaten ohooo.
  • evde liyakat kalmamis  (30.07.19 08:54:18) 
boşanma nedeni değildir ama büyük bir güven kaybıdır. bu kadar boş bir konuda yalan söyleyebilen, bunu bu kadar süre devam ettirebilen biri daha farklı konular olduğunda çıkarlarına göre neler yapmaz.


  • lilyb  (30.07.19 10:25:31) 
büyük gülerim. ömür boyu dalga geçerim,varsa bildiğim öğretirim falan. yalan söyledi hep söyler bence bu konu özelinde fazla ağır bir itham. böyle yalanlar söyleyen için daha zor çünkü, o strese sırf benim şımarık gönlüm olsun diye katlandıysa hoşuma bile gider,onu böyle bir yalana itecek kadar saplantılı mıyım diye düşünürüm bi de.


  • denef  (30.07.19 10:33:19) 
bence yalan soylemesi hic sorun degil, ama bu kadar basit bir konuda yalan soyledigi halde 3 ay boyunca bu durumu degistirmemis olmasi asil sorun. Yani 3 ayda bunu ya acikca soylemesi lazimdi, ya da pisirmeyi ogrenip caktirmamasi lazimdi. (Bu tabiri kullandigim icin darilmayin lutfen) ama yenge biraz beceriksiz, is bilmez. Yalan sikinti degil, is bilmezligi, olayi degerlendirememesi, cozum bulamamasi sikinti. Hayirlisi olsun.


  • ebabil curnatasi  (30.07.19 10:40:23) 
boynuzlamakla aynı şey. sadece seksin yerine yemeği koymuş. aldatmanın bir türü.


  • sinek kral  (30.07.19 11:32:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.