[]

2 haftadır geçmeyen garip kuru öksürük (imdat)

şöyle ki; gece yatarken ortada yok. sabah kalktıktan yarım saat sonra başlıyor.öğleye kadar değişik aralıklarla devam ediyor. bazen yırtılacakmış gibi oluyorum. sanki ciğerlerimde bişey var ve onu dışarı çıkarmaya çalışıyor gibi.ciğerlerimde hırlama sesi var, sanki kabarcıklar var gibi. hafta sonu soğuk olmamak kaydı ile alkol aldığımda bayağı azalıyor.bir hastalığım veya alerjim hali hazırda yok. doktor arkadaşın telefondan tavsiyesi ile sinecod şurup ve levonpront kullandım bitirdim hala geçmedi. zencefil tozu+ bal karışımını içtim ı ııh aynen devam ediyor. şimdi de siyah turp içinde süzülmüş bak yaptım onu içeceğim. bir tavsiyesi veya teşhisi olan olursa çok makbule geçecek.




 
kesinlikle doktora gorunmelisin herhangi bir alerjim yok diyorsun ama test yaptirdin mi? sabah artmasi bahar alerjisini andirdi bana..ve daha kotusu astima falan cevirebilir..ki eger alerjiyse vucut bal ve zencefile falan da hassas olabilir... muhakkak doktor arkadasim....


  • lule  (09.04.10 10:51:06) 
sokaktayken veya nispeten serin bir ortamdayken, serin havayı solumaya bağlı olarak öksürük-hırıltı artıyorsa trakeoit olabilir. bir göğüs hastalıkları uzmanına danışın, çünkü her öksürük-hırıltı aynı hastalığı işaret etmez. mevcut rahatsızlığınızı daha da kötüleştirecek aksi bi tedavi uygulamaya kalkarsanız dah kötü olur.


  • elenika  (09.04.10 10:55:10) 
balgam sokucu ılac almalısın 24 yıllık deneyımıme dayanarak soyluyorum. mesela nac600 bu pıyasayı yıkar gecer. bogazındakı ıltahap cıgerlere ınıyo bazı durumlarda. mesela cok soguk alınca ya da ters akıntı dedıklerı sey olunca. yerlesır sonra akcıgerlerıne o ıltahap bogmaca falan olursun olursun maazallah

ama yıne de doktora gıt tabı. ben kendı deneyımlerıma dayanarak soyluyorum. benımkıne cok benzıyo senın durumun. ben doktor degılım
  • pelinimsi  (09.04.10 11:01:09) 
bir çay bardağı pekmez iç derim başkada bir şey demem. bende de aynı sorun vardı yıllar evel,annemin zoruyla içtim bir çay bardağı pekmezi o gün bugün öyle bir sorun kalmadı.


  • dccl  (09.04.10 13:37:21) 
Doktora gitmeyi ihmal etmeyin, hatta direk göğüs hastalıklarıyla alakalı bir hastaneye gidin mümkünse. Kardeşim de 1 aydan fazladır öksürüyor, en az 10 tane doktora gittik, abuk subuk ilaçlar verdiler hiçbir işe yaramadı. Yedikule göğüs hastalıkları hastanesine gittik en son, astım hastalarının kullandığı ilaçları verdiler astımı olmamasına rağmen, şimdi çok çok daha iyi, günde 2-3 kere öksürüyor şu anda.


  • appleblossom  (09.04.10 15:08:11) 
doktora gidin önerilerine katılıyorum..
alerji olabilir, yok demişsiniz ama bir çok insanın bilmediği bir alerjisi hep vardır..
kuru öksürüyorsunuz..akciğer cıkarmk istiyor ama yapamıyor da olabilir..blgam söktürücü olarak mukolitik bir ilaç kullanabilirsiniz belki(ciger sulandırıcı:))..sigara kaynaklı olabilir, bu mevsimde yapar ama içseydiniz yazardınız herhalde..uç bir nokta ama nörolojik bir problem bile olabilir..en kısa zamanda doktora basvurun..rasgele bitkisel tedavi uygulamayın, bir uzmanına muhakkak danısın, eczacılar bu konuda yardımcı olabilirler, tabi farmakognoziyi hatırlamak isteyecek eczacı bulmak güçtür:)
  • ne adrenerjik ne kolinerjik  (09.04.10 15:55:35) 
sinüzit kaynaklı da olabilir. fakat kesin olarak doktor muayenesi gerektirir.


  • eskiyeni  (09.04.10 18:14:54) 
Vucudunuz yatay durumdan dikey duruma gecince basladigina gore, bu oksurugun yer cekimiyle bir ilgisi olmali. Yani yatar durumdan ayaga kalkmis duruma gectiginizde, sinuslerinizden bronslariniza dogru, yer cekiminin etkisiyle bir akinti olmasi ihtimali var ve buna sinobron$ial akinti denir. Bu akinti bronslar girdiginde oksuruk refleksi olusturur. (Yani akciger, kendisine yabanci bu salgiyi, oksurerek disari atmaya calisir). Bu sivi su gibi akiskan olmadigi icin oksuruk biraz gecikerek basliyor olabilir. Eger bu dusunce tarzim dogruysa, sizde kroniklesmeye yuz tutmus sinuzit olabilir. Bir Kulak Burun Bogaz uzmanina gorunmenizi tavsiye ederim.


  • compadrito  (14.04.10 15:38:22) 
merhaba söylediğin şikayetlerin aynısını şuanda bende yaşıyorum 2 haftadır bu dediklerinin aynısı gece uyurken geçiyor kalktıgımda başlıyor, sanırım geçensene başına gelmiş nasıl geçti neymiş doktorlar bişey bulamadı..geçmiş olsun..


  • airjordan  (02.10.11 02:16:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.