[]

şerefsiz ev sahibi

(depozito vermeyen ev sahipleri hakkındaki her duyuruyu okudum, soruma güncel bi cevap bulamadım.)

şincük, ben eski evimde 350'ye kalıyodum. 400 de depozito vermiştim. kira kontratında takır takır yazıyo hepsi. kiramı günü gününe ödedim. evdeki her eşya bozuktu, hepsini yaptırdım (totalde 300 lira tuttu), ev sahibi olacak karı sadece 30 lirasını ödedi, ses çıkarmadım. (tamirlerin bir kısmının faturası var, ayrıca aletlerin bozuk olduğuna komşular şahit)

evden 1 ay önceden haber vererek çıktım, ev sahibi kalan 50 lirayı vermedi. dediğine göre ev çok pismiş, temizlikçi tutmak zorunda kalmış. bi de buzdolabını bozmuşum güya - ki kendi buzdolabımı kullandım, onun döküntüsüne elimi bile sürmedim.

bu karıyla son bi kez daha konuşçam, olmadı mahkemeye vermekle tehdit etçem. eğer karı depozitomu vermemekte ısrar ederse, yasal olarak izlemem gereken yollar nelerdir?

not: 50 lira para değil ama haksızlık haksızlıktır.

 
bir avukatla görüşün desem astarı yüzünden pahalı.
dava açın desem 50 lira için gülerler adama.

uğraşmaya değmez.
  • Ayiyogi  (09.04.10 05:38:21) 
sorun para değil, haksızlığa uğramam.
5 lira alacağım olsa bile açarım davayı.

  • black sabahat  (09.04.10 05:44:59) 
50 lira için gülmezler adama. maksat haksızlığı ortadan kaldırmak. 2001 yılında vergi dairesinin haksı kestiği cezayı, bunu kendilerine kanıtlamama rağmen düzeltmediler. ceza de 4 milyondu (4 lira yani, bi paket sigara parası). inada bindirdim, 20 lira dava masrafı yapıp vergi dairesine dava açtım, çatır çatır kazandım. 20 liramı da mahkemeden geri aldım.

buradan bir avukat yardımcı olsun diye beleşe. eğer tutar yanı varsa avukat da tutun, gidin 50 lira için dava açın. kazanırsanız avukatın parasını da, mahkeme masrafını da ev sahibi öder.
  • kibritsuyu  (09.04.10 09:53:30 ~ 09:54:12) 
kira vergini veriyormusun diye sor. Vermiyorsa şikayet ederim falan dersin, mahkemeden daha caydırıcıdır.


  • inugard  (09.04.10 09:55:57) 
evsahiplerinin %90 i vergi vermedigi icin sikayet tehtidi taktigi ise yariyor..ben de denedim yasasin kiraci haklari yasasin vergi vermeyen ev sahipler:)


  • lule  (09.04.10 11:35:00) 
o kiranın vergisi yıllık 180 lira yapar. siz tehdit ettiğiniz anda gidip yakalanmadan pişmanlıkla öder (çok çok az bir gecikme faizi de öder). yani 200 lirayı ödeyip "hehe vergimi de ödedim, bakalım şimdi ne yapacaksın" diye karşınıza dikilebilir.

uyandıyarım.
  • kibritsuyu  (09.04.10 11:54:06) 
herhangi bir alt sınır yok. artı 50 liranın altındaki takipler harçtan muaf. izmir'deysen yardımcı olurum. ancak karşı taraf muhtemelen itiraz edecektir.bu seferde itirazın iptali davası prosedürü devreye girecek.


  • ground  (09.04.10 11:54:38) 
kira vergisi demişsiniz de, ben kirayı bankaya yatırıyodum. (şerefsiz merefsiz, yeni yasalardan haberi vardı)..

ben tehdit etsem, karı da geri adım atmasa, evi biraz pis bıraktım diye onun lehine mi sonuçlanır acaba? (mahkeme masrafları bende patlamasın..)
  • black sabahat  (09.04.10 13:28:26) 
Evi teslim aldığınız halde bıraksanız (yani 300 lira harcamasanız) alacağınız 400 değil mi? 300'ü zaten harcadığınız için ödemesi lazımdı, bunu 400'den düşmek de gerekmemeli, yani 400 ödemeniz için aldığınız halinden daha kötü, bozuk, tamir-bakım gerektiren bir halde bırakmanız lazımdı. Durum öyle değilse, 300-[30-50-(temizlikçi parası)] =220 lira harcadığınız için alacağınız, 400 ise evvelce cebinizden çıktığı için zaten alacağınız. Yani kadına 400 verip üste 300 harcamışsınız, toplam 700. Size 30 vermiş, hadi temizlikçiye de 50 versin (eşyasız ev için yeter), 80 ödemiş, alacağınız 50 lira olmamalı.

Yanılıyor muyum? (İsterseniz mesaj atın, konuyu avukat yakınıma danışıp bilgi vereyim.)
  • uyuklayankedi  (10.04.10 02:28:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.