[]

Ursula K. Le Guin önerisi

Yazarın hangi kitabını önerirsiniz? Karanlığın sol eli'ni merak ettim ama yazarı bu kitapla tanımayın gibi bir yorum gördüm.




 
mülksüzleri okuyamamıştım ben. ilk onunla başlasaydım ben de diğer kitaplarını okumakta isteksiz olurdum sanırım.
karanlığın sol el'ini okumadım.
yerdeniz serisine başlayabilirsin. seri ama her kitap kendi içinde başlayıp bitiyor denilebilir. o yüzden aralara süre de koysan sıkıntı olmaz.
sürgün gezegeni de güzel, bi çırpıda okunabilecek bir kitap.
  • elorelia  (29.07.19 16:46:05) 
yerdeniz serisi, veya mülksüzler olabilir.


  • pati  (29.07.19 16:47:01) 
iki ay kadar önce ilk olarak "mülksüzler" ile başladım, 2/3'ü bitti ama ilgim dağıldı ve devam edemedim, duruyor öyle.
biraz durgun ve çok fazla tasvir var. onun dışında gerçekten çarpıcı diyebildiğim 5-6 nokta yakaladım düşüncesinde ve tarif ediş şekli çok hoşuma gitti. ama bunlar devam etmeye yetmiyor, akmıyor kitap.

diğer kitaplarını bilmiyorum.
  • füt  (29.07.19 16:56:30) 
Mülksüzler'i zorlansanız da okumanızı tavsiye ederim


  • karacigerim vur kadehlere  (29.07.19 17:31:17 ~ 17:34:43) 
Rüyanın öte yakasıyla başlamanı tavsiye ederim , sonra yerdeniz serisi, mülksüzler ve karanlığın sol eli .. gerisi gelir zaten siz okudukça


  • proustun bir aski  (29.07.19 17:37:09) 
Her Yerden Çok Uzakta veya Uçuştan Uçuşa iyi bir başlangıç olabilir. Yerdeniz'i de tavsiye ederim.

Ama klasik güçlü yenilmez kahramanların bulunduğu kitaplara alışıksanız Yerdeniz serisinin vermek istediği mesajı anlamak zaman alabilir.

Eğer farklı toplum yapıları, otorite-özgürlük ilişkisi ve politikayla pek fazla ilgilenmiyorsanız Mülksüzler'den ilk okuyuşta pek bir şey anlamayabilirsiniz. En azından ben anlamamıştım.

Kurgu dışı olarak www.metiskitap.com kitabını tavsiye ederim.
  • bruce mclaren  (29.07.19 18:30:34) 
Rocannon’un dünyası. İlk romanı olması lazım.
Sürgün gezegeni. Game of thrones’a ilham kaynağı olmuş. Ama kısa kalmış sanki hikaye.

  • unalub  (30.07.19 01:25:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.