[]

evde bilgisayar tamiri

iki adet bilgisayarimiz var, birisi samsung (ekranı kirik) digeri grundig (harddisk arizali). simdi evdeki imkanlarla samsung'un hard diski ve ramlerini alip grundig'e takabiliyor muyuz? uyumlumudurlar, lehim macun falan bir seyler gerekir mi yoksa tornovida marifeti ile kendimiz yapabilir miyiz?




 
uyumlu olup olmadigini nasil bilecegiz peki, hangi ölcütlere bakacagiz, hic anladigim işler degil bunlar.


  • proteus  (29.07.19 10:21:43) 
internette model olarak aratın ikisini de ram bilgilerini öğrenin sonra uyuyorsa içini açın ikisini de ram denilen şey klik diye çıkıp aynı şekilde takılabiliyor. harddisk konusunda da sanmıyorum ki farklı olsunlar. tahminimce samsung veya grundig yepyeni bir bilgisayar değilse normal 2,5 inçlik harddisk kullanıyorlardır onlara uygun slotları var.


  • viyana kangurusu  (29.07.19 10:24:12) 
hard disk takılır ama ram için aynı frekans ve voltaj olması gerek. tornavida yeterli.


  • Elduinnnn  (29.07.19 10:28:22) 
harddisk yüksek ihtimalle uyumludur. ancak taktığınızda direkt çalışacak diye bir şey yok. yüksek ihtimalle harddiski formatlayıp yeniden sistem kurmanız gerekecektir. bu durumda içindeki verileriniz de silinecek. eğer önemli ise öncesinde başka bir bilgisayara harici ya da ikinci harddisk olarak bağlayıp yedek almanızı tavsiye ederim.

ram işi de şöyle. eğer laptopların anakartları aynı frekansta ram2i destekliyorsa takıp kullanabilirsiniz. bir ihtimal de aynı frekansta ram'i destekleyip belirli bir kapasitenin üzerini desteklememe gibi bir durum da olabilir. ikisinden de çıkan ramlerin üzerinde varsa yazılara bakın. oradan bilgi sahibi olabilirsiniz.

"hic anladigim işler degil bunlar." yazmışsınız. bence yanınızda bu işlerden anlayan birileri olsa iyi olur.

not: işlemci değişmiyorsa macuna vs gerek yok.
  • eeb  (29.07.19 10:28:26) 
eyvallah cok sagolun. ramler simdilik kaliyor o zaman, hdd'nin de yedegini alip degistiriyorum.


  • proteus  (29.07.19 10:53:51) 
ramler için şöyle yapın çıkarın ramleri ve üst üste koyun çentikler tutuyorsa %99 uyar gerisi ramlerin hızlarının uyumlulkuğu filan


  • hoot  (29.07.19 11:54:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.