[]

Uzun yolda ideal mola aralığı

Kaç saatte bir olmalı? 5 saatte yorulmuyorum hiç diyelim fakat o kadar sürünce arabayı tekerler daha çabuk yıpranır zannımca. Hem şoför bakımından hem araç bakımından ideal mola aralığı nedir sizce?

Not: 5 saatte yorulmuyorum diyelim kısmını şunu duymak için yazdım: beş saatte yorulmuyorsun ama 3vs saatten sonra fark etmesen de algıların düşer vs


 
4 saat ideal. 10-15 dakikalık bir mola ama bu molada biraz yürüme hatta 6-7 kez hızlıca çömel kalk gibi kan dolaşımını hızlandıracak şeyler yaparsanız harika olur.
araç için bi rşey diyemiyorum.

  • kisa  (29.07.19 08:54:22) 
vücut yorulmaz zaten, algın otomatikleşir. 2 saate bir benzinlikte 10 ar dk mola versen problem olmaz.


  • mikahakkinen  (29.07.19 08:59:19) 
Yasal sınır günlük toplam 9 saat. kesintisiz olarak en fazla 5 saat sürüş yapmak gerekiyor.

Gerçek durum yaşınıza ve bünyenize bağlı olarak değişir. Ben 42 yaşındayım. Günlük toplam 9 saat zorluyor, hatta konu ile ilgili bir soru sormak üzere girince sizin sorunuzu gördüm.

Kendim kullanırken genellikle 3 -4 saatte bir en az 20 dakikalık mola veriyorum. Mola vereceğim yerleri önceden belirliyorum.

toplam 5 saat hiç sorun değil. 6-7 saati geçtikten sonra algılarım yavaşlıyor. Hızım da düşüyor. Çok fazla mola verince de yol uzun sürüyor ve o da dikkat dağıtıyor.

Tekerleklerin yıpranması uzun süre kullanımdan çok kullanım tarzına ve gitiğiniz yolun yapısına bağlı. Ani gaz - fren, virajlı yol, patika yol daha hızlı yıpratır ama günlük kullanım süresinin bir etkisi olmaz.

Araç açısından mola verme zorunluluğu için akklıma iki neden geliyor o da virajlı ve rampa (iniş ya da çıkış) bu biraz da aracınızın özelliklerine bağlı.

Örneğin LPG li araç daha fazla hararet yapar, yokuş ve virajlı bir güzergahta gidiyorsanız ve aracınız da biraz eski ise gözünüz hararet göstergesinde olsun. Fan sesini dinleyin. Bazı araçlarda da sıcak havada çok sık fren yaparak rampa aşağı inerseniz (örneğin dağdan aşağı iniş) frenler şişebilir, bazı otomatik vitesli araçlarda da yüksek sıcaklık hatası verebilir. Böyle yerlerde de mola vermeyi düşünmek lazım.
  • keltox  (29.07.19 09:07:48) 
benim aracım 2-3 saat aralığında dikkat eksikliğini anlayıp rest recommendation veriyor, yani benim 2.5 saatte bir filan dinlenmem lazım.


  • cedex  (29.07.19 09:21:42) 
benim limitim 3-5 saat arası degisiyor. ne zaman yorulursam mola veriyorum.


  • tabudeviren  (29.07.19 11:14:02) 
bence en ideali üç saat falan. benim üç saatten sonra gözlerim dalmaya başlıyor. odaklanamadığımı fark ediyorum. yalnız başımaysam bağırarak şarkı söylemek işe yarıyor ama yine de fazla zorlamamak lazım.

toplamda da bir seferde 8-9 saatten fazla hiç kullanmadım. zaten belim ağrıyor bir zaman sonra.
  • bohr atom modeli  (29.07.19 11:20:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.