[]

oslo’da sıkıldım ne yapmalı

3. haftanın sonunda iyice buhrana doğu gidiyor, iş yerinden arkadaşlarım pek sosyal değil, çoğuyla yaş tutmuyor vs.

tinder, happn, okcupid vs denedim hepsinde ya çok çaresiz obez ablalar, yaşlılar ya da afrika göçmenleri ile eşleşme oluyor.

Lokal halkla nasıl tanışılır nasıl arkadaş bulunur? Tavsiye lütfen

 
@kara boga kardes, yazan arkadasi tanimiyorsan hic yorum yapmasaydin, adam zaten gemici, surekli yolda, cumle alem de biliyor burada gemici oldugunu, hay allahim ha, herkes sizin gibi ergen hava atma pesinde degil.

@nortern mariner, tavsiyem meet up ve couchsurfing sitelerine gir, ikisinin de ozellikle expat bulusmalari oluyor, yuruyusler, gece cikmalari vs epey keyifli vakit gecirdim ben bu gruplarla, yas ortalamasi da degisken, onlarla bir iki aksam takilabilirsin.
  • songforsomeone  (29.07.19 07:38:10) 
Hovik’te DnvGL var, oraya gidip “yav bizim gemide bir emergency yangın pompası var ama gemi kıça trimliyken baş tarafa su basmıyor, şunun kuralını bana bir gösterin” falan diyip sörveyörlerle muhabbete girebilirsin))

Şaka bir tarafa ben de çok sıkılmıştım Oslo’da.
  • kaptan memo  (29.07.19 07:49:05) 
oslo'da 3 ay yaşadım, dünyanın en sıkıcı yeri. imkanın varsa haftasonu göteborg ya da stockholm'a git derim. göteborg 3 saat, gündüzler zaten uzun.


  • cedex  (29.07.19 09:25:37) 
@songforsomeone bakayım :) Ofisteki diğer expat arkadaşlara sordum İspanyol-Brezilya'lılar kendi facebook grupları varmış oradan plan yapıyorlar ancak bu bana pek hitap etmeyecek dilden dolayı

@kaptan memo, Hovik uzak kalıyor ya git gel :) DnvGL bizim binadaydı bir aralar taşındı uzaklara

@cedex aynen yazın bile sıkıcı, şimdi birde okulların tatil dönemi neredeyse tüm ülke uçtu gitti başka yerlere.
  • Northern Mariner  (29.07.19 11:02:37 ~ 01.08.19 22:35:21) 
Oslo'yu bilmiyorum ama kendimden ornek vereyim, ben de yurtdisina yeni yerlestim 1.5 ay oluyor. sikildigim zamanlarda genellikle disari cikip yuruyorum, kendime rutinler yaratiyorum, kahve icip kitap okuyorum, yakin yerleri gormeye gidiyorum ulke icerisinde veya yakin ulkelere,
onun disinda meetup diye bir olusum var, her ulkeden expatlerin kullandigi bir sosyallesme araci, haftaya ilk eventime gidicem ben de. bir de bulundugum ulkenin facebooktaki expat grubuna dahilim, oradan da bazen event bilgisi alip soru falan sorabiliyorum insanlara,
kolay gelsin, yalniz olmak zor herhangi bir yabanci ulkede. bir de tromso yu gormeni tavsiye ederim eger gormediysen.
  • interview with the vampire  (29.07.19 11:26:33) 
Vayyyy kaptanım hoşgeldin! Youtube kanalın için bol bol video çek işte hazır zamanın varken. Yerel halkı boşver ordaki gurbetçilerimizle kaynaş :D


  • '  (29.07.19 11:35:25) 
nationaltheatret yakınında papyon bar var sahibi türk. ortamı, çevresi kalabalıktır. selam ver gir, alemci adamsan anlaşabilirsiniz.


  • heidi'nin dedesi  (29.07.19 11:38:55 ~ 11:40:31) 
@interview with the vampire evet tromso planlarım arasında ve lofoten'de oyle :) bakalım fazla expat grubu da yok sanırım, ana dili ingilizce olanların zaten zorluk çekecek durumu olmuyor zaten %99,9 ingilizce konuşuyor burada

@`valla gurbetçiler burada çok fazla yok, 2 hafta önce Istanbul kebap diye Türk restoranına gittim adamlar yemin etmiş gibi Türkçe konuşmuyorlar ben Türkçe soruyorum norveççe cevap veriyor falan :) Türk olmak çok avantaj getirmiyor birde malum kesimin terörist toplulukları da bol.

@heidi'nin dedesi burayı biliyorum sanırım geçen sene gitmiştim:) Bir arkadaşımla yemeğe gitmiştik, ben ekmek isteyince kardeş Türk müsün muhabbeti olmuştu, Afyon'lu bir garson vardı diye hatırlıyorum, benim eve epey yakın giderim yine.
  • Northern Mariner  (29.07.19 12:26:13) 
@songforsomeone

Cümle alem mi biliyor ? Yoo bana öyle bir bilgi gelmedi valla.
  • Psycho Mantis  (29.07.19 15:48:37) 
@Psycho Mantis yeniler bilmez :)


  • Northern Mariner  (29.07.19 16:49:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.