[]

Bu fikre nasıl bakıyorsunuz? (özellikle kadınlar)

Merhaba, evleneceğiniz zaman evinizi döşerken 6 ay-1 yıl gibi kısa süre evli kalmış ve boşanma aşamasında olan çiftin yeni aldıkları ev eşyalarını yarı fiyatına satın alır mısınız? Eşyalar az kullanılmış,temiz. Karşı taraftan böyle bir teklif geldi diyelim,tepkiniz ne olurdu? Elektronik eşyaları alırım ancak mobilyalar içime sinmez diye mi düşünürsünüz? Erkeğin cimri olduğunu düşünür müsünüz? Kalan parayla bir araba alırız dedi mesela,nasıl bakarsınız bu teklife? Teşekkürler.




 
erkeğin cimri olduğunu düşünmek? pardon, bu senaryoda eşyaların parasını erkek mi ödüyor tek başına?
eşyalar temizse, güzelse, eve de uyuyorsa neden olmasın? kalan parayla araba alınır, tatile gidilir vs. tabi para kadın ve erkek tarafından birlikte ödenir.

not: evimdeki eşyaların yarısına yakını ikinci el.
  • pati  (28.07.19 16:15:25 ~ 16:16:17) 
Çirkinse kalan detaylar önemli değil.

Beğendiğim şeylerse ucuzu varken direkt alırım. Sadece ucuz diye almam.

Yıpranmışlıkları da önemli.

Cimrilik düşünmem.

Kalan parayla ne yapılacağı yine diğerlerini düşünürken çok etkilemez.
  • bir ileti paylastim  (28.07.19 16:15:28) 
Mantık açısından sorunsuz ama manevi açıdan sorunlu.

Kendi adıma böyle bir öneride bulunmazdım. Evlenip boşanmış bir çiftin eşyalarına baktıkça aklıma gelir rahatsız olurdum. Ayrıca icradan eşya almak gibi. Bir başkasının sıkıntısını kendine avantaj olarak kullanıyorsun. Öyle hissederdim. Hak yemişim gibi. Adamların ahı var gibi. Ev eşyası özel bir şey. Adamların zevki uymayabilir ayrıca. Hadi uydu diyelim, elektronik dışındakiler çok özel eşyalar. Biraz mantıkla koltuktan kanepeye yataktan halıya her yerde çiftin anılarını görürüm. Rahatsız edici.

Erkeğin sadece cimri değil, sinekten yağ çıkaran, empati yoksunu biri olduğunu da düşünürdüm.
  • elestirman  (28.07.19 16:20:41) 
Baştan kabul etse bile sonradan bir ömür baş eti yeme gerekçesi olarak kullanacak onlarca kadın tanıyorum.
Kesinlikle hiç böyle bir şeye girme derim.

  • Mirket  (28.07.19 16:51:29) 
Sorun 2. El esya degil. Bosanmis ciftin esyalarini satin almak huzursuz eder beni.
2. El esyada sorun yok. Adam cimri degil.
Kalan parayla araba almam, tatile cikariz.
  • dont eat me  (28.07.19 17:21:51) 
benim cekincem uzerindeki enerji olurdu. kullanılmıs esyalari kullananlarin enerjisi esyaya gecer, onlar hayir gormedigi icin hayır getirmez derler.

Dogma olabilir ama ben daha ucuz birinci el tercih ederdim. Bunun disinda bir sorunu yok, cimri vs diye dusunmezdim.
  • gunes123  (28.07.19 17:25:55) 
Boşanmış bi çiftin olduklarını bilmezsem sıkıntı yok.


  • inawen  (28.07.19 18:07:44) 
Mutsuzluğu eşyalara geçmiştir o çiftin. Ben almam ama mantıklı bence. Alanı yadırgamam. Başka 2. El eşya bakmayı daha mantıklı bulurum.

Bi de yeni evlenmiş çiftin eşyaları yapış yapış olur.

Sıfır iyidir
  • (s)AINT  (28.07.19 18:20:27) 
asla cimrilik diye düşünmem. teşhir mallarından alıp kullanmak da bence akıllılık. üstelik, erkeği de sorumlu tutmam, evi beraber kuruyoruz. o eşyaları alacak, ben de ona börek mi açacağım? böyle bir iş bölümü olmaz erkek arkadaşımla aram da. ama bu başka konu.

sadece, kişisel olarak eşyaların enerjisine inanırım. antika eşya kullanıyorum ve çok seviyorum ancak her eşyayı alamam mesela. enerjisi beni iten bazı parçalarla karşılaştım. kullanılan eşyalara o kişinin enerjisinin sindiğini düşünürüm.

boşanacak olan çiftin enerjisi var mı, ona karar vermem gerek sanırım. eşyaları görmem gerek. yine de bu durumda itiraz etsem ve ortak karar olarak almamaya karar versek bile, bu "sıfırını alsın, eski şeyi mi kullancam ben" mantığıyla değil, o eşyayı beğenmediğim ya da bende uyandırdığı hissi sevmediğin için olur.
altın taraklı eşya falansa zaten bedava sıfırı verilse almam, o da var.

yok enerjisi iyiyse, model fena değilse, zaten sıfırını da görsem beğeneceksem, param cebimde kalacaksa, eşyaları alır ve o konuyu anında kapatırım. bir de, ne olursa olsun, alsak da almasak da asla, ama asla, bak en önemli kısım, bu tekliften kimseye bahsetmem. almasanız bile bir dangalak çıkar "zaten o boşanmış insanların eşyasını bile teklif etmişti" der.

bakın püf nokta bu: asla kimseye bu konudan bahsetmeyin.
  • lovemyself  (28.07.19 18:39:29) 
Alırdım.


  • Amaranta ursula  (28.07.19 18:40:26) 
Eğer erkek olansan ve kamuoyu yoklaması yapıyorsan tehlikeli iş derim. Anca kızın nabzını yoklayabilirsin, ya da başka biri bunu yanınızda sorabilir, satan birileri var alsanıza diye tavsiyede bulunabilir. Kız da a neden olmasın fln derse güya sen de niyetsizmişsin gibi böyle Bi işe girebilirsin. Aksi taktirdr ilişki bile sakata gelebilir.


  • cosmicgadin  (28.07.19 19:14:19) 
kedi köpek beslemiyorsa alırım.


  • bonanza  (28.07.19 19:17:02) 
Erkek olarak alirim diyorum. Esim alinmaz diyo. Neden diye sormak istemedim cunku haklisin hayatim dedim.


  • beriberi  (28.07.19 20:19:06) 
Alırım ya. Enerji fizik bilimine ait bir kavram, nukler, ısı, ışık gibi çeşitleri var. Maanvi alana ait kullanmak terminolojide hata oluyor. Masada da olsa olsa potansiyel enerji vardır, itince düşer. Masanın madde olarsk is yapabilme potsnsiyeli beni ancsk madde olarak etkiler. O yuzden direkt alırım. Ama sorun şu estetik beğeni ve eşyalardan pratik beklenti karşlanmazsa o iş yatar. Erkegin cimri oldugunu düşünmem (*-*)/


  • velvetmorning  (28.07.19 20:43:44) 
Eşyaya bu kadar anlam yüklemek son derece anlamsız. Zevkinize ve ihtiyacınıza uyuyorsa, daha ekonomik bir şekilde karşılayabiliyorsanız almamak için nasıl bir gerekçe olabilir ki?


  • Phoebe  (28.07.19 22:28:50) 
Esyanin enerjisi ile yasamimizi degistirebilecek kudrette olduguna inanmadigim icin alirdim, ayrica esyaya bu kadar mana yuklemek neden derdim +1


  • kassiopeia  (28.07.19 23:16:48) 
ben direk alırım.

evliliği ayakta tutan ev eşyası ise, olmaz olsun öyle evlilik.
  • babilbaligi  (29.07.19 12:01:45) 
Çok mantıklı, şahane bir fikir aslında. Gönül ister ki ucuza alalım, artan parayı da bir güzel tatile falan gidip harcayalım ama büyük ihtimalle yapmazdım.

Ben teklifimi etsem, kız da kabul etse bile saçma sapan bir manzara olur. "Bu dingil bizim kızımıza spotçudan mu eşya aldı getirdi, ne yaptı" tarzı geyiklerin dönmemesi mümkün değil. Olmaz demeyin, gerçekten olmaması mümkün değil.
Kız yapmaz, kızın ailesi yapmaz, amcası teyzesi yapar. O da yapmasa uzaktan akrabası yapar, komşusu yapar. Zaten akraba tayfasını iki elinle birer ayı yakalasan memnun edemezsin, bir de böyle bir koz vermek piranhaların önüne kendini atmaktır. Kendinden önemlisi birileri kalkıp kıza, ailesine falan "sizin damat da heralde biraz şeymiş ehehehe" falan der. Tadımız kaçmasın.
  • cay koy geliyorum  (29.07.19 12:24:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.