[]

doberman

bugün bi tanıdığımızdan 6 aylık bi doberman aldık. hayvan 6 aylık falan ama maşşallah azman gibi geldi gözüme. neyse.. konu şudur: şimdi bu hayvanın ilginç bi oyun anlayışı var; oynamak vs. için yanına gittiğimde koca ağzıyla kolumu, ayak bileğimi ısırıyomuş gibi kavrıyor, ama çenesini sıkmadan, dilinin sonunu değdirip başka bi bölgeye geçiyor. ve sıkılına kadar bu şekilde oyunu devam ediyor. şimdi sorularım şunlar:
1- bu hayvan psikopat mı?
2- bu iyi bişey mi?
3- ben bunun böyle yapmasını istemiyorum. ne yapmalıyım?

 
eski duyrularda ısırmakla alakalı bir soru vardı, oraya baya bir cevap yazılmıştı diye hatırlıyorum, her zamanki gibi aramaya üşendim :)


  • kimlanbu  (28.09.07 18:13:18) 
insan bebeginin bir seyi tanimak icin agzina sokmasi gibi, bunlar da isirirlar.Kardesleri ya da oyun arkadasi kopek olsa ikisi birbirlerini isirarak yuvarlanarak oyun oynarlar ama iste ayni oyun anlayisini insanla da yapmak istiyor icgudusel olarak. Bu zibidilik 2 yasina kadar surebilir ama zamanla azalir. Egitebilirsin ama ugrasmayayim diyorsan oyun oynamak icin elini kolunu degil de baska seyler kullanabilirsiniz. Mesela, top atip getirmece. Dis etleri de kasinir onun icin de yumusak kemik turevi yiyecekler var ya da sert yapay kemik alin onu kemirsin. Bu oyunlar aslinda dogada ac kalmamak, avlanmak karnini doyurmak vs gibi genlerindeki kodlar sanirim. Anne kopekler de yavrularini isirarak oynarlar ama aslinda yaptiklari oyun ayagina yavrusuna savunma saldirma gibi mevzulari ogretmektir.


  • pyro clustic flow  (28.09.07 18:37:19) 
şöyle bir şey vardı ama;

(git: 12542)
  • pispinti  (28.09.07 18:42:26) 
sevdiğim bütün yavru köpeklerde bir nevi oyun olsun diye ısırmadan elimi bacağımı filan ağızlarına alırlardı. normal bence. ama hiç köpek sahibi olmadım emin değilim.


  • darknum  (28.09.07 21:39:38) 
Yanlış hatırlıyorsam özür dilerim ama bu hayvanın (doberman) ilki ayrı köpek türünden "türetme" bir melez olduğu ve 10-12 yaşlarına geldiklerinde kafatasları büyümediği ama beyni büyümeye devam ettiği için hayvanın acı çekerek sahibine saldıracak kadar kontrolü kaybetmiş bir halde delirdiği hatta yine bu yüzden acı çekerek öldüğünü duymuştum.
İnsan yapısı bir köpek, ilkel bir insan teknolojisinin kurbanı zavallı bir hayvan türü. Kendisine hiç varlığına dair danışılmamış, tıpkı tanrının sakat doğan insanlara doğmadan önce "Böyle doğmak ister misin?" diye sormadığı ya da sordu ise kişi tarafından hatırlanmadığı gibi (Tanrı'nın varlığına [ok] tıklayanlar için).
Alet olmayın, çoğalmalarına neden olmayın, 10 sene sonra acı çekeceği garanti olan bir hayvanı sırf artislik olsun diye satın alıp pazarını büyütmeyin. Aldıysanız ve onunla yaşayacaksanız da zamanı geldiğinde tüfeği elinize alıp acısına son vermek için kendinizi hazır tutun. Suçu ya da günahı hem sizin hem bu hayvanı (t)üretenlerin, hem de bir bokmuş gibi bunlarla piyasa yapanların. Bir silkeleyin vicdanınızı o zaman belki söylediklerime hak verirsiniz.
Ülkemizde mis gibi, kral gibi, hayvan oğlu hayvan gibi, yeryüzünün en zeki (ve doğal) köpek türlerinden biri var. Artislik yapmak için de, arkadaşlık yapmak için de fıstık gibi bir yaratık. İlle yabancı istiyorsanız da, araştırın, sağlıklı ve doğal bir tür seçin; hem sizin, hem kendinin, hem de başkalarının başına dert olmasın.
  • laugh  (29.09.07 13:39:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.