[]

yine de türkiye'den gider miydiniz?

internet üzerinden çalışıyorsunuz, kendi işiniz var. aylık 7000 euro civarı bir geliriniz mevcut. ofise gitmiyorsunuz, evinizde çalışıyorsunuz ayrıca. kira da vermiyorsunuz yaşadığınız yerde.

yine de türkiye'den gitmeyi düşünür müydünüz? yurtdışına çıkınca yaptığınız işte bir gelişme ya da kazançta bir artış olmayacak. sadece yurtdışında yaşamaya başlamış olacaksınız.

not : arkadaşlar çok mesaj geldi, buraya yazayım hayır yazılımcı değilim. bu arada 7000 euro'nun da türkiye'de iyi bir gelir olduğunu ancak çok da yüksek olmadığını düşünüyorum. aylık 250.000 üzeri bir gelir bence sizi "zengin" kategorisine sokuyor, gibi. tabii ki her insan daha fazlasını ister, bu yüzden böyle düşünüyor da olabilirim.

 
Türkiye zenginlere güzel. sana giren çıkan hicbi şey yok. o yüzden benim param olsa asla gitmem burdan. zaten millette parası ve gücü olana muthis bi saygı var. off ne yaşarım var ya


  • mehmed resad  (27.07.19 11:47:31) 
Cocugum varsa kesin cikardim. Yoksa 1 ay Türkiye 1 ay dunyanin farkli bi kosesi mutlu mesut yasardim :-)


  • euteamo  (27.07.19 11:47:41) 
gitmezdim ama sanırım bir ayağım hep avrupa'da olurdu. bu paraya o işler kolay çünkü. çoluk çocuk da yurtdışında okurdu.


  • orijinal nick bulamadim  (27.07.19 11:55:45) 
Önemli olan para değil özgür düşünce ortamı. Param yokken bile gitmeyi düşünüyorum. Param olsa salise durmam..


  • dakota  (27.07.19 11:57:55) 
dakota +100


  • pgup  (27.07.19 12:09:54) 
Sözlükte okumuştum.
Milyon doların olsa. Sokağa çıkınca yine aynı trafik, aynı polis aynı kanun.
Kabaca bunun üzerine bir giriydi
  • kisa  (27.07.19 12:23:57) 
bence o kadar parası olan insan iyi yatırımlar yaparsa dünya vatandaşı olur. 6 ay burda 6 ay yurtdışında takılabilir.


  • hknty  (27.07.19 12:30:04) 
türkiye'ye her gün başını afgan, pakistanlı ve bangladeşli tiplerin çektiği 1000-2000 arası kaçak tip giriyor. bu bile parası olanın gitmesi için yeter sebep. yaşayın yurt dışında, eşi dostu görmeye yılda birkaç kere gelirsiniz zaten. troll değilsiniz değil mi?


  • dalaylamaninkabri  (27.07.19 13:15:34) 
o değil de ben o işi merak ediyorum. nasıl buluyosunuz böyle işleri aklım almıyor. eleman ihtiyacı varsa paslaşalım hocam.


  • bidakikanizialicam  (27.07.19 16:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.