[]

lazerle göz çizdirme

"iyi bir şey olsa gözlüklü doktor olmazdı" dışında iyi ve kötü yönlerini yazar mısınız? tavsiye eder misiniz?




 
arkadaşım yakın zaman önce bu ameliyatı oldu. şu operasyonu ertelediğim her güne pişmanım diyordu.

denizde/sporda flu görmek , özellikle tatilin tadını çıkartamamak
gözlüğün kışın dışarıdan içeriye girince buğulanması
yağmurda görüşünü kapatması
baş ağrısı yapması
güneş gözlüğü kullanamamak
yazın cilde değen yerlerinin yara olması
lensi her gün çıkarıp takması temizliği gözde kuruluk yapması batması çıkarınca bile saatlerce kuruluğun gitmemesi vs. vs.

ben de kısa bir süre sonra olmayı düşünüyorum.

internetten ameliyat videolarını izleme, vazgeçen arkadaşım var sırf bu sebepten.
  • alwayschargeneverbend  (27.07.19 08:09:09) 
always charge'a tamamen katılmakla beraber: 2011'de benimle aynı ameliyatı olmuş (ve ameliyatlı haliyle ameliyat yapabilmeye devam edebilebilen) bir cerrahta bu ameliyatı oldum, geçen sene. Şunu fark ettim, çocukluğum dahil hiç bugünkü kadar net görEmemiştim. Her sabah-öğle-akşam cerrahıma dua ediyorum. Ama şu da var: sen dahil başkaları da bu ameliyatı olmasın ki, biz boşuna olmuş olmayalım. Dünya gözlüklülerle güzel.
Öpüyorum, sevgiler.

  • ceyrekmunevver  (27.07.19 08:50:46) 
ben oldum, hic pisman olmadim


  • xvyz  (27.07.19 09:01:49) 
Olumsuz yani, sonuçta Ameliyat ve çok ufak bile olsa riskleri var.
Şu ana kadar ameliyat olup memnun olmayan kimseyi görmedim.

  • kisa  (27.07.19 09:05:48) 
gözünüzün numarası astigmat var mı yok mu derecesi çok önemli. ben geçen ay oldum ve çok uzun sürede görüntü netleşti. hala belirli bir mesafe çok netleşmedi. evet konforlu gözlüksüz olmak. ama gözlükle gördüğüm gibi net değil herşey. doktor 3 ayı bulabilir oturması dedi. ki başta 3 gün demişti. iyi araştırıp konuşmak lazım.


  • fosforlu cevriye  (27.07.19 10:32:07) 
kuzenim yaptıralı çok oldu, iyi bir hastane de de yaptırdı ancak arada batma oluyor dediğinde çekinmiştim.


  • mikahakkinen  (27.07.19 10:32:57) 
ben yaptirdim. simdi gozum yine bozuldu :)


  • pgup  (27.07.19 10:59:26) 
doktorun da dediği gibi "10 sene sonra yakın gözlüğü kullanırsın çok yüksek ihtimal" ve ben buna razıyım dedim 10 yıl gözlük lens uğraşmamak büyük lüks


  • 9kuyruklukedi  (27.07.19 11:02:17) 
2006'da oldum, keşke 1996'da olsaymışım. ameliyat sonrasında yapılan kontrolden sonra, ilk kez 2-3 ay önce göz doktoruna gittim. hala kartal gözüm, ne yakında ne uzakta hiç bir sorunum yok.
kesinlikle tavsiye ederim fakat ucuzuna kaçmayın, paraya kıyın kaliteli, güvenilir bir yerde olun. içinde göz polikliniği olan bir genel hastaneyi değil, göz üzerine uzmanlaşmış bir göz branşı hastanesini tercih edin. izmir ve yakın civarı için kaşkaloğlunu tavsiye ederim.

  • halanne  (27.07.19 11:43:31) 
Daha 2 3 hafta önce olmuş biri olarak yazıyorum. Dezavantaj olarak sabahları gözümü açarken zorlanıyorum şuan. Açtıktan sonra Bi sorun yok. Işığa hala çok az da olsa duyarlılığım var ve güneş. Gözlüğü olmadan güneşte kalamıyorum şimdilik.

Avantajlarına gelince de görüyorum işte lenssiz veya gözlüksüz olarak. Detaylandırmak istemiyorum görmek başlı başına mükemmel bir şey zaten.

Ek olarak dezanataja şöyle bir şey ekleyebilirim. Her gece uyumadan önce lensi çıkarınca göze gelen rahatlık hissi yok artık. Her zaman var o :))
  • valarmurgulis  (27.07.19 14:17:34) 
3 yıl önce yaptırdım. Verdiğim en iyi kararlardan biriydi. 9 yaşımdan 22 yaşıma kadar dünyam karanlık gibiydi lens olmayınca. Şu an HD görüyorum dünyayı ve çok büyük bir lüks bu benim için.


  • cudananin laneti  (27.07.19 16:04:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.