[]

ford focus...

bu ford focus 1.6 tdci trend'in müzik sisteminde 0-9 arası rakamlar ve bir de cep telefonlarında olduğu gibi kare ve yıldız butonuyla, yeşil ve kırmızı telefon işaretli butonlar var.bunlar ne için koyulmuşki bluetoothla telefon arası bağlantı filan mı kuruluyor yoksa teknoloji daha o kadar gelişmedi mi?

www.mertol.com


 
bluetooth kiti var ise arabada tel açmaya cevaplamaya yarıyor. ama tahminim yoktur. çünkü onlar ayrı satılan ortalama fiyatı 700 lira olan paketler.


  • faideli bilgiler  (08.04.10 23:01:14) 
teknoloji o kadar gelişti:)
resimde net olarak göremiyorum ama bu tuşlar varsa bluetooth kiti de vardır...ki ford bu sistemi sıfır araç alımlarında baya uygun fiyata satıyor,olma ihtimali yüksek bence.

  • p a t r i o t  (08.04.10 23:51:49) 
peki bu bluetooth kiti dediğiniz hede sistemin içine gömülü halde mi oluyor? bağlantı nasıl kuruluyor?


  • ocanal  (09.04.10 00:04:06) 
çok farklı çeşitleri var aslında.gömülü olanlar da var,taşınabilir olanlar da.ama ford s-max'inki sistemin içine gömülüydü mesela.bağlantı olayı ise şöyle;yol bilgisayarı ekranından bluetooth açılıyor,telefon aracın bluetooth sistemiyle eşleşiyor,gelen çağrılar da gördüğünüz tuşlar üzerinden cevaplanıyor.focusta da benzer bir sistem vardır diye düşünüyorum.kullandıkları müzik sistemi aynı çünkü...bu arada 2 çeşit mikrofon bulunuyor bu sistemlerde bildiğim kadarıyla.sürücü güneşliğinin yan tarafında ya da ayna üzerinde oluyor o da.


  • p a t r i o t  (09.04.10 00:15:03 ~ 00:15:30) 
unutmadan,diğer bir ihtimal de var.mp3 uyumlu bir müzik sistemiyse resimdeki,şarkı numarasını girmek için kullanılan tuşlar da olabilir.opel astra ve corsalarda mevcut bu sistem.

www.resimarsiv.com

www.otocenneti.com
  • p a t r i o t  (09.04.10 00:17:46 ~ 00:21:41) 
evet zaten aynı zamanda o tuşlarla şarkı seçilebiliyor, ama ayrıca mesela kare ve yıldız tuşları da var. onun yanında kırmızı ve yeşil telefon simgesi tuşları da var, o yüzden sordum zaten.


  • ocanal  (09.04.10 00:23:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.